Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '10

 
Kategori
Ramazan
 

Oruçun faydaları hakikaten fayda sağlıyor mu?

Oruçun faydaları şunlardır: 

Insan nefsinin asiri isteklerine ve ihtiraslarina engel olur. Oruç tutanlar daha sabirli ve metin olurlar. 

Tuhaf değil mi? İftar vatki içimizdeki aşırı yeme isteği ortaya çıkmıyor mu? Ve iftara yetişmek için hızlıca araba sürenlerin hatta bağırıp çağıranlar oruç tutunca nasıl sabırlı oluyorlar bilemem... 

Senenin diger aylarinda devamli calisan ve yorulan mide oruç araciligiyla dinlenme imkâni bulur. 

Ama akşam mide bütün hızıyla çalışır değil mi? O yenilen çorbaları, tatlıları, etleri, zeytinleri, hurmaları sindirmek için.Çok dinlenip çok çalışıyor, aslında bu ay. 

Oruç, toplumun ahlâki hayatini degistirir, iyiye ve güzele götürür

Valla toplumun ahlak yapısı oruçla düzemiş olsa idi şu anda Türkiye'de ne polis, ne hakim ne de savcının olması lazımdı. Açıkcası, oruç toplumun ahlak hayatını kısa süreli olarak değiştirir sonra yine eskiye döner toplum. 

Zenginler, oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasinda yardimlasma, acima, şefkat ve merhamet duygulari gelisir. 

Arap şeyhleri kesin oruç tutuyordur ama fakir ve yoksulların durumunu bir yerinde bile takmazlar her zaman olduğu gibi :) Öyle olsa, Filistin şu anda sefaletten kurtulurdu. Demek ki neymiş; yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları içten gelişir oruçla değil. 

İlâhi bir emir oldugu icin ramazanda kendisine helâl olan seyleri yapmayan kimse haramlara hiç yaklaşmaz

İslam'a göre haram olan içki yine de içilmiyor mu Ramazan ayında? 

NOT: Allah'ın koyduğu emire hakaret ediyorsun, saygısız, kafir, cehennemde yanacan gibi yorumlar edecekseniz cevap vermeyeceğim. Çünkü, bu cevapları dikkate almayacağım. Çünkü özgürce yorum yapma hakkım var, hakarette de bulunmadım ayrıca. 

 
Toplam blog
: 7
: 819
Kayıt tarihi
: 08.08.10
 
 

Adım Çağatay. 16 yaşında bedeni genç fakat ruhu orta yaşlı biriyim :) Halit Armay Lisesi'nde okuyoru..