Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '14

 
Kategori
Sinema
 

Örümcek Adam serisi: 5 Film 1 arada

Örümcek Adam serisi: 5 Film 1 arada
 

UYARI: Burada ilk tekrar çekim olan 3 bölümlük örümcek adam serisinin yorumları yer almaktadır. İki bölümlük yeniden uyarlama olan "İnanılmaz Örümcek Adam" serisinin yorumları için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Yapımcılarına su gibi para kazandıran bir seri varsa o kuşkusuz örümcek adam serisidir. Öyle ki çok başarılı bir ilk uyarlamanın ardından saçma sapan bir ikinci uyarlaması çekilecek kadar. Şimdi kaliteli addettiğimiz üç filmden oluşan uyarlamalar için yorumlarımızı yağdırmaya başlayalım.

 

Film     : Örümcek adam 1

Tür      : Çizgi roman uyarlama

Puan   : 10 üzerinden 9

Bu birinci filmde kendinizi doksanlı yılların meşhur çizgifilminin çok samimi bir yorumunu sinemada izliyor bulacaksınız. Oyunculuk, düşünce ve yorumlama itibariyle son derece şık tasarlanmış olan bu filmde herşey sizin için düşünülmüş.

Orijinal senaryoyla bariz şekilde ayrılık yaratan ağ atma meselesi biraz aşırıya kaçmış gibi görünse de filmin akışı içerisinde buna çok takılmıyorsunuz.

Her ne kadar çok mantıklı olmasa da İnanılmaz Örümcek Adam serisinde bu ağ atma meselesine daha gerçekçi yaklaşılmış. Ancak orada da mantık öğesi fazla tecavüze uğramış.

Bana kalırsa yoğurtta sinek aramanın anlamı yok. Çekilmiş en güzel örümcek adam uyarlaması olarak bu film şimdiden tarihteki yerini almıştır.

 

Film     : Örümcek adam 2

Tür      : Çizgi roman uyarlama

Puan   : 10 üzerinden 9

İkinci filmde doktor ahtapot ya da namı diğer oktopusun kadroya dahil olduğunu görüyoruz. Oktopus her ne kadar tırt bir karakter olsa da filme güzel monte edilmiş.

Kirsten Dunst fakötürünün filme önemli bir motivasyon kattığı serinin ikinci filminde yönetmen son derece kasıtlı şekilde Mary Jane'i aşırı cinsel obje şeklinde tasvir etmiş. Ha kendisine sorsanız da "Ne alakası var? Yok öyle bir şey!" diye inkar da edecektir.

Neyse buna çok takılmamak lazım. Bu da örümcek adamın ve gişe filmlerinin doğasında var. Sözün özü, izleseniz şık durur diyebileceğim bir ikinci film olmuş.

 

Film     : Örümcek adam 3

Tür      : Çizgi roman uyarlama

Puan   : 10 üzerinden 9

İnanılmaz örümcek adam serisinde başrol verilen gwen stacy karakteri burada olması gereken yerde yani Mary Jane ile olan ilişkiye limon sıkan bir düzeyde.

Uzaylı karakter namı diğer kara örümcek adamın filme getirdiği ilginç bir aroma olmuş. Kara örümcek adam Peter Parker'ı tam biz züppe yapmış. P.ç ayaklarına kendisini kaptırıp süper kahramanlıktan karı kız işlerine gömülen Parker'ın hem M.J ile ilişkisinin içine z.çışı hem de tam bir pisliğe dönüşmesi çok can sıkıcı sahnelere neden olmuş.

Sonuç itibariyle Film sizde aynı anda birçok duyguyu uyandırarak müthiş bir enerji açığa çıkarmış. Örümcek adama bu filmde çok kıl olsanız da yine de izlemelisiniz. Bu film size uzaylıların aslında uzak durulması gereken mahluklar olduğu mesajını verecek. Sanırım siz de bunu alacaksınız :)

 

 

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..