Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Örümcek ağı II

Örümcek ağı II
 

İlk bölümde biraz olsun bu ağı tanıtmaya çalıştım. Bu günde avın içinde çırpınanların günlügünden biraz değinmek istiyorum.
Yaş oranı 15 ile 35 arası değişmekte. Eğer tek yönlü uyuşturucu kullanmış iseler ve bu arada bir iki defa terapi denemesi yapmış olanlar. 35' e kadar ulaşmışlardır. Bu yaş oranı 13' e kadar olanlarına dahi rastlamak mümkün, onların şansları 16 -17 yaşta noktalanıyor.

X memleketin y şehrinin bir caddesi. Bu sokak onların toplandığı daha doğrusu çalıştığı bir cadde. Kızların fuhuş yaptığı. Arabaların vızır vızır etraflarında dolaşıp bir an zevkleri için bu sektörün maddi yönünü destekleyen müşteriler. Onlar için bir anlık hayvanı hislerinin geçiştirilmesinden başka bir şey değil. Bazen arabalarına aldıkları bu insanlar torunu yaşında olması onları hiç ilgilendirmiyor. Peki bu kontrol edilmiyor mu? Kanun yok mu diye soracaksınız! .. Tabi ki kontrol ediliyor. Sivil polisler, yeni simaların bu gruba katılmamasına yaş sınırını denetlemeye çalışıyorlar. Ve gurubun başka yerlere dağılmamasına özen gösteriyorlar.

Bu sokaklarda bazı evlerin çatılarına duvarlarına yerleştirilen gizli kameralarla 24 saat kontrol ediliyor. Bu arada sağlık ekipleri. Ayda bir iki defa sokağa gelip onların sağlık problemleri ile ilgileniyor, sağlık arabaların içinde kontrol yapıyorlar. Bu arada sosyal işlerde gönüllü olarak çalışanlar, bağımlılara iğne yaparken kullanabilmeleri için yeni şırıngalar veriyorlar. Bu şekilde birbirlerinin şırıngalarını kullanmalarını önlemeye çalışıyorlar. Tabii ki en önemlisi kondom dağıtımı.
Kullandıkları şırıngalar sokaklara atılmasını önlemek amacı ile Kapalı bir karavan yolun bazı saatlerinde iğne yapabilmeleri için onları bekliyor. Orada çalışan elemanlar hemen kullanılmış şırıngaları dikkatle imha edilmesine itina gösteriyorlar. Bu da bazı bulaşıcı hastalığın önlenmesi ne karşı alınan bir tedbir. Canki adı verilen bu gurup günün belirli saatlerinde çalışıp ondan sonra sokağı bu işi profesyenel olarak yapanlara bırakıyorlar. Sosyal görevlileri tanıyorlar bir dertleri oldukları zaman çekinmeden gelip onlarla dertleşiyorlar. Yardım isteyenler de oluyor.

24 saatin içersinde maddeyi satın almak için iki defa ise çıkmaları gerekiyor. Bazen bu kısa bir zaman içerisinde geçebildiği gibi bazen saatleri alabiliyor. Erkekler ise onlara gözcülük veya korumacılık yapıyorlar. Tabii bu arada imkanlar içersinde hırsızlık. Ve satıcılar tarafından bir miktar karşılığında da satışlarda taşıyıcı olarak kullanılıyor.
Madde kullanan kişilerin % 99 zu. Bu işi maddeyi aldıktan hemen sonra yapabiliyor. Eğer maddenin tesiri kaybolmuş ise ona törkı denilen bir devredir ki bu işi yapmaları imkansız denecek kadar zordur. Utanç ve kendilerinden iğrenmeleri, bu intihara kadar götürebiliyor.
Yemek konusu en son düşündükleri şeydir. Onlar için en mühim olan şey geceyi geçirecekleri bir mekan ve kullanacakları madde. Birbirleri arasında sıkı bir rekabet olmasına rağmen, arkadaşlıklarını sürdürmek zorundadırlar. Bu sokağın simaları çok çabuk değişebiliyor. Bu da tabii ölümler neticesinde, bu miktar % 60 in üstünde.

Madde bağımlısı parayı temin etmekle işlerinin bittiğini sanmayın.Para yi tamamladıktan sonra hiç bir müşteri onu ilgilendirmez. Hemen cep tlf.ları ile satıcısını arar ona maddeyi nereden alacağını sorar bundan sonraki her geçen dakika önün için bitmeyen dakikalardır. Her canki tanıdığı satıcısından mal almaya dikkat eder.
Yabancı satıcılar. Madde yerine süt tozu karıştırılmış madde de satabilirler veya fare zehiri de olabilir. Yanlış bir karışım da onların ölümü demektir.
En sonun da maddesine kavuşmuştur. Şimdi işin en kritik noktası başlamaktadır. Bu da maddeyi vücuduna enjekte etmesidir. Damarları artık yok denecek kadar belirsizleşmiştir. Yanlış bir noktadan yapacakları iğne onların hiç bir işine yaramaz. O zaman saatlerce verilen çabalar boşa gitmiş olacaktır. Eğer bu işlem de olumlu geçmiş ise tekrar sokağa dönülerek günün ikinci madde ihtiyacı olan para kazanılmaya başlanacaktır.
Bu onların , norm içinde geçtiği taktirde en az 15-16 saatini alır. Ondan sonra evlerine çekilerek ertesi güne kendilerini hazırlarlar. Çoğu, bulaşıcı hastalık taşımaktadırlar. Devlet bunu önlemek için maddelerin sentetik olanlarını hazırlamış olup belirli adreslere giderek, bu sentetik maddeleri doktorların nezaretinde ücretsiz olarak kullanabilirler. Bu yalnız tek cins madde kullananlar için geçerlidir. Karışım madde kullananların bu terapiyi yapabilmesi olanaksızdır. Bu kızların çoğu yabancı lisan bilip çok iyi eğitim almış olduğunu unutmamak gerekir. Bir bölümü ise evlerdeki aile ortamının bozukluğu ve daha evvel yazmış olduğum ensest kurbanlarıdır. Eğer bu iyi bir denetim altında yapıldığı takdirde ölüm ve yayılımı önlemek mümkündür. Bu gün diskotekler ve buna benzer gençlerin bir aradaki yerlerin kontrolleri mekan sahiplerinin dikkati ve kolluk kuvvetlerinin sıkı çalışmaları ile nisbeten önlenebilmektedir. Bu konuda daha çok yazılacak şeyler olmasına rağmen burada bitirmeyi uygun görüyorum.
Yalnız size verebileceğim tek öneri bu konuda uzman yardımı görmeden hiç bir şey yapamayacağınızdır. Bu kullanan içinde veya ona yardım etmek isteyenler içinde geçerlidir.
Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..