Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '13

 
Kategori
Sinema
 

Oscar'ın 'Argo'su eksik

Oscar'ın 'Argo'su eksik
 

Bir tarafın yüceltildiği, diğer tarafın ise küçümsendiği siyasi Amerikan filmlerinden biri: Argo: Operasyon...

Bu işi nasıl beceriyorlar, bilmiyorum. Fakat, Argo gibi yapımlar, verilecek siyasi mesajı çok güzel propaganda  malzemesi yapıp izleyiciye sunuyorlar. Buna ticari, siyasi, ekonomik açıdan adına ne ad koyacaksanız koyun, ortada bir zeka oyunu var.

Oscar’ın habercisi olan Altın Küre Ödüllerinden favori Lincoln filmini saf dışı ederek en iyi film ve yönetmen ödülünü alan Ben Affleck, muhtemelen Oscar Ödüllerini de kucaklayacak.

Konuya gelecek olursak 1980 yılında zorba İran Şah'ının idam edilmesi için Amerika'dan İran'a yollanmasını isteyen İran'lı protestocuların 444 gün boyunca Amerikan konsolosluğunu esir aldığı ünlü İran Rehine Krizi etrafında gelişiyor hikâye.

Devamında Kanada büyükelçisi, konsolosluk esir alınmadan son anda kaçan altı konsolosluk çalışanını evinde saklıyor. Bu altı kişinin kurtulması etrafında oluşan operasyon ilk olarak Kanada'lılara itimat ediliyor fakat 1997 yılında halka açılan dosyalar, "filmde görsem inanmazdım" diyeceğiniz absürdlükte bir CIA planını gösteriyor.

Bu haliyle Argo, konusu itibariyle merak uyandıracak politik bir film. İzlememiş olanlar, Oscar ödüllerinin verileceği şu günlerde ve akabinde ise malum ödül töreninde izlemeli.

 
Toplam blog
: 6
: 681
Kayıt tarihi
: 23.01.13
 
 

Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim, Kültür-Sanat ve Spor'a ilgim var. ..