Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '08

 
Kategori
Sinema
 

Osmanlı Cumhuriyeti: Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini anlatan film

Osmanlı Cumhuriyeti: Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini anlatan film
 

Osmanlı Cumhuriyeti, Gani Müjde 2008


Gösterimi başladıktan 3 hafta sonra gidince Osmanlı Cumhuriyeti filmi hakkında bilgilerim vardı. Henüz seyretmeden filmin çok komik bir film olmadığını öğrenmiştim, hatta sinema salonundan yaşlı gözlerle ayrılanlar olduğunu da duymuştum.

Osmanlı Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini ve Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarının ne kadar önemli olduğunu anlatan film. Kurtuluş Savaşı’nı yaşamamış, Anadolu’nun önemli bir bölümünü yitirmiş, ABD mandasını kabul etmiş, AB tarafından kıskıvrak sarılmış bir Osmanlı Devleti’nin 2008 yılındaki aciz durumunu çok güzel bir şekilde anlatmış.

Gani Müjde güzel bir konu yakalamış ve konuyu güzel bir aşk masalı ile süslemiş. Konunun ayrıntılarını çok önemsemediği için kolay izlenen bir film ortaya çıkarmış. Ayrıntılarla daha çok uğraşsaydı, sinema tarihimizde de yeri olan bir film ortaya çıkardı. Eski Yeşilçam havasının filme sinmiş kokusu değişik bir güzellik vermiş.

Ata Demirer, Padişah 7. Osman rolünde çok iyiydi. Filmi seyrettikten sonra o rol için başka bir ad düşünülemez. Vildan Atasever, Sanayi-i Nefise Mektebi talebesi rolünde daha iyi olabilirdi.

Hoş bir film seyretmiş olmanın güzelliği, kazandıklarımızın gururu, tam erişemediklerimizin burukluğunu duyarak sinema salonun karanlığından, güneşli ve soğuk bir Ankara’nın aydınlığına çıktık.

SİNEMA NOTLARI:

Büyük salonlarında AROG ve Muro filmlerinin oynadığı sinemada, en çok 40 kişilik küçük bir salonda izledik Osmanlı Cumhuriyeti filmini. Salon hemen hemen doluydu. 7 yaşından 70 yaşına kadar her yaştan seyirci vardı.

Ankara, 11 Aralık 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..