Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '14

 
Kategori
Meslekler
 

Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyet'ine başçavuşluk

Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyet'ine başçavuşluk
 

     Astsubaylar Osmanlı Devletinin yıkılmasıyla beraber gerilemeye yüz tuttu. Osmanlı devleti çöktükten sonra başçavuşluk ünvanı Paşalık ünvanı gibi bertaraf edilmeye çalışılsa da gerekliliği ağır bastığından kaldırılamadı ama bayağı rencide edildi.

   Başçavuşluk mesleği rencide edilirken, rencide edenler ve buna müsaade edenler (üst bürokratlar ve generaller) aslında meslek grubu değil de TSK rencide ediliyor diye düşünmediler. Bir çok film ve dizileri incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız ve bana yine hak vermeyeceksiniz. Hak vermenizi de beklemem hata olur bizim milletimiz her nekadar mazlumun yanında görünsede güçlüye karşı daima biat eden millettir.

  Beni eleştirenler veya bu adam ne demek istiyor diyen adamlar önce zihinlerinde şunu sorgulayacaklar. Türkiyenin  bu kadar sorunu varken bir meslek grubunun sorunu hele hele yüksek meblağ alan meslek grubunun kaygısı nedir diye. Yüksek maaş dedimse bir hayatın bedeli bu kadar ucuz olmamalı diyorum. Çünkü insan ömrüne paha biçilemez. 

  TSK personelinin enstrumanları malumunuz üzere SİLAH'tır. Osmanlı Devletinde meç , kılıç kuşanan başçavuşlar Cumhuriyet dönemine girince ne meçleri kaldı ne de kılıçları. hatta ve hatta 1994 yılına kadar beylik silah edinmeleri bile bedeli mukabilindeydi. O zamanki E. Astsubay olan Milletvekilimizin önerisiyle subaylara verilenşahsi tabanca hakkı astsubaylara da tanındı. Yine bir adaletsizlik baş gösterdi 1994 de astsubaylara da beylik tabanca verilince 1996 yılından itibaren subaylarımıza ateş gücü yüksek silah verilirken astsubaylarımıza 2003 yılına kadar ateş gücü düşük kullanım yeri kalmayan Kırıkkale ve vzor marka silahlar dağıtıldı. 

   Subaylarımızın üniformalarına nişan ve alametler dizilirken ve güzel gösterilirken astsubay üniformalarındaki nişan ve alametler aynı kaldı. TSK'nın düşünmesi gereken en önemli sorun şudur. Ayrıştırmadan ziyade birleşmenin yoluna gidilmeli, Kılıç dediğiniz kuşam takımının maliyeti 100 Tl'yi geçmez ama kuşam takımını astsubayına da verirsen Dosta güven düşmana korku veren astsubayı da onore etmiş oluruz. Kişisel egoları ağır basan subaylar meç ve kılıçları subaylık nişanesi ve emaresi olarak görmektedirler. Bu şekilde düşünen subaylarımıza şunu sormak istiyorum:

    Astsubaylık sistemini getirdiğiniz Amerikan ordusunun astsubay üniformalarına baktınız mı? Subaylık emaresi olarak saydığınız kılıç'ın Türkiye Cumhuriyetinde astsubaya denk gelen rütbelilerde de olduğunu hatta ve hatta Devlet Başkanının Resmi Törenlerde, Tören Komutanı dururken Astsubayla ilgili olduğu için Kıdemli Astsubayla tokalaştığını görmemek için at gözlüğü mü takıyorlar? Astsubayları TürkSilahlı Kuvvetlerine alan, yetiştiren ve kendine rakip gören zihniyet kim diye sorarsanız hemen cevabı vereyim subaylardır. Astsubaylar subayların rakibi değil, yardımcısıdır. Yeter ki bunu subaylarımıza anlayabilsin. Maaşlarımızı düşürmeye çalışarak aidiyet duygumuzu itaat hissimizi zayıflatan zihniyete sesleniyorum. Lütfen ayrıştırmaya çalıştığınız statüdekiler sizinle beraber savaşa gidenlerdir. Bu mesleği yaşam biçimi olarak kabuıllenenlerdir. Öteleştirdiğinizde güven duygusunu yok edersiniz ve İç Hizmet Kanununda sayılan askerin özelliklerini kendi ellerinizle baltalarsınız ve bu meslek grubunu askerlikten soğutursunuz. Yani Suç işlersiniz. Bu vatanı astsubaylığa girerken sevdiğim gibi hala seviyorum, ve uğruna ölmek için ettiğim yemine sadık kaldığımı ve kalacağımı biliyorum ama hakkımı savunmayan, biz istedik ama hükümet vermedi diyen generallere inancımı yitiriyorum.  Astsubaya /Uzman Çavuşa kılıç vermekle onlar statülerini şaşırmazlar hatta mutlu olurlar. Malumunuz kılıçla savaşılmıyor sadece Üniformalarda temsili bir emare olarak kullanılıyor. Bu Üniforma da astsubayların ve uzman erbaşların babalarının evinden getirdiği değil Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği ünüformadır. Verilecek olan kılıç da Türkiye Cumhuriyetini temsil etmektedir.

 
Toplam blog
: 26
: 157
Kayıt tarihi
: 09.01.14
 
 

Ben, 1971 yılının Kasım ayının 20'sinde Uşak ili Eşme İlçesi Yeleğen Kasabasında doğdum. İlk ve o..