Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
İstanbul
 

Osmanlı Kebap, barış cafe, çağrı büfe

Osmanlı Kebap, barış cafe, çağrı büfe
 

O şehirde hangi belediyenin iktidar olduğunu belediye sınırları içerisindeki bazı ipuçlarından hemen anlarım.

Belediyelerin ruhsat verdiği çeşitli ünitelerin isimlerinden anlarım. Furkan, Osmanlı, İhlas gibi isimler orada AK Parti; Barış, Özgür, Devrim gibi isimler orada CHP; Çağrı, Turan, Bilge gibi isimler ise orada MHP'nin iktidarda olduğunu bana hemen anlatıverirler. Çoğu meşru olmayan ruhsat ve izinler sahipleri tam ona inanmasa da isimler hatırına verilir.

Adam Osmanlı eserini tahrip eder, tarihi eseri katleder ama kebapçı dükkanına Osmanlı kebap yazar. İşte size bir örneğini takdim ediyorum.

Üçüncü Mustafa yaptırdığı üç cami de bugün kendi adıyla anılmayan çok cömert ve değerli bir Osmanlı Sultanı'ydı. Laleli de her gün çoğumuzun önünden geçtiği Laleli Camii de onundur. Sadece Cami değil camiye bakım için gerekli geliri sağlayan dükkanlar da var. Şimdi bu Laleli camiinin sebilinin haline batkın. Sultanımın yaptırdığı güzelim caminin sebiline konan Osmanlı kebap yazılı neona bakın. İstanbul'un sebilleri çeşmeleri tahrip ediliyor. Eski İstanbul'un bir numaralı caddesi Divan Yolu'na çıkın sağlı sollu sebillerin içler acısı haline bakın. Kimi büfe, kimi, ayakkabıcı, kimi kebapçı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu yapılara uygulanan işkenceyi zulmü görmüyor mu?

Elinden bir şey mi gelmiyor.

 
Toplam blog
: 5
: 1573
Kayıt tarihi
: 04.07.06
 
 

Milliyet'in ve teknolojinin sunduğu bu güzellikten yararlanarak huzurunuzdayım. Okumayı, yazmayı, ..