Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Osmanlı özlemi ve tarihlerin anlamı...

Osmanlı özlemi ve tarihlerin anlamı...
 

www.8stun.com


Zincirlikapı-Kadıköy Metrobüs hattının açılış töreninde AKP’ liler Başbakan Erdoğan’a “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan!” pankartı açtılar.

Tarih 3 mart 2009... Rastlantıya bakın ki bu tarih hilafetin kaldırılışının yıl dönümü... Bundan 85 yıl önce 3 Mart 1924 tarihinde hilafet kaldırılmıştı...

Nedir hilafet?

Hilafet veya halifelik, İslami siyâsî ve hukukî yönetim makamına ve yönetime verilen isimdir. Halife ise Hilafet makamındaki kişiye denir.

Hilafetin kaldırılmasının en önemli nedeni halife mevcut oldukça Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılması zorunlu olan sosyal ve laik karakterdeki devrimlerin yapılamayacağıdır. Hilafet yürürlükte kalsın saltanat kaldırılsın iddasını savunanlara karşı Mustafa Kemal, hilafet kalırsa bir gün saltanatın dirilme ihtimalinin olduğunu söylemiştir... (www.wikipedia.org)

Bugün Modern Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nı ““Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan!” pankartı ile karşılamaları bize son derece anlamlı ve düşündürücü geldi...

Davos olayında da yazdığımız gibi, Türkiye hızla AB’ den diğer bir deyimle Batı Medeniyeti’nden uzaklaştırılmakta ve Araplaştırılmaktadır.

Türkiye ABD eliyle Ortadoğu’nun ağabeyliğine itilmekte ve “senin yerin Ortadoğu’dur, oradaki ülkelere ağabeylik yap, aynı zaman da da bizim petrol bekçimiz ol” denmektedir.

Dostumuz (!), stratejik müttefikimiz (!) ABD, Türkiye’ye İslam ülkelerinin de hamisi rolünü biçmektedir. Bunun için de İslam dînînin adı Okyanus ötesinden Ilımlı islâm olarak değiştirilmeye çalışılmaktadır.

Anlaşılan sadece dinimizin adını değiştirmek yetmemektedir. Cumhuriyetimiz üzerinde de bir takım oyunlar oynanmaktadır. Burada üzücü olan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız vatandaşlarının içte ve dışta sergilenen bu hain tuzağa açtıkları pankartlarla düşmeleridir.

Metrobüs açılışının tarihi anlamlıdır. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları artık görmemiz gerekmektedir. Ne yazık ki ülkenin neredeyse % 80’i Atatürk devrimlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmakta ve bir şekilde de başarılı olunmaktadır.

Dışarıda yürütülen teslimiyetçi dış politika ve içeride yürütülen sadaka siyaseti ile halk acizleştirilmekte, yoksullaştırılmakta, kapısına bırakılan bir çuval kömüre, erzaka, yol, su ve elektiriğin olmadığı köylere gönderilen beyaz eşyalarla aldatılmakta, oyları çalınmaktadır.

Ekonomik krizin teğet geçmediği, ne şekilde geçtiğinin ise her geçen gün artan işsizlik ve kapanan işyerlerinden belli olduğu ülkemizde, iktidarın hiç bir ekonomik paketinin ve önleminin olmamasının nedeni ise yaklaşan yerel seçimlere yapılacak olan bol keseden harcamaların kısıtlanmasının önlenmesidir.

Yoksullaştırılan, cinnet geçiren halk düşünemez. Kapısına bırakılan sadakalar sonucunda "çök-kalk" zavallılığına sürüklenen ve istenilen kıvama gelerek aklını bu sadaka siyasetine ipotek eden halk da mevcut başbakanı “padişah” zanneder... Osmanlı’ya özlem duyar...

Okumayan, cehalete itilen, kara çarşafa dolanan bu halk Osmanlı İmparatorluğu’nun son 100 yılını okumuş olsa Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duyacak ve hilafet bayrağına değil kurtuluş bayrağına; al kanlara bulanmış ay-yıldızına sarılacaktır.

**

Hoş geldin seçilmiş padişah!...

5 Mart 1924 tarihini de unutmamanız dileğiyle...

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..