Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '16

 
Kategori
Tarih
 

Osmanlıyı sırtından bıçaklayan kongre

Osmanlıyı sırtından bıçaklayan kongre
 

OSMANLI’YI SIRTINDAN BIÇAKLAYAN KONGRE


29 Ağustos 1897 yılında Basel'de Theodor Herzl liderliğinde toplanan kongre.  Yani 1. Siyonist Kongresi.  Avusturyalı Yahudi bir gazeteci olan Theodor Herzl, 1896'da yazdığı Judenstaat (Yahudi Devleti) isimli bir kitapta Siyonizm'in kuruluşunu anlatmış, 1897'de I. Siyonist Kongre ile Dünya Siyonist Teşkilâtı kurulmuştur. Kongre ile 1897'ye kadar Yahudilerin, Filistin'de toplanması ve Yahudi devleti kurulması bir fikir iken, 1897'de hedef haline getirilmiştir.(1)

Kimdir bu Theodor Herzl? Nasıl bir fitne ortaya atmıştır. Bu gün yaşadığımız savaşların sebebi bu fitne ateşi mi? Bu soruların cevabını arayacağız.

Theodor Herzl’i Osmanlı torunları hep şöyle tanıdı: Dönem, Osmanlı ile Rusya arasında cereyan eden “93 Harbi ”ne rastlar. Osmanlı'nın finansal yapısı çok bozuktur ve acilen paraya ihtiyacı vardır. Bunu fırsat bilen Siyonist Theodor Herzl, Sultan Abdülhamid'e giderek, Filistin'den toprak satın almak istediklerini beyan eder. Ancak, Sultan Abdülhamid, “Şehid kanıyla alınan topraklar parayla satılmaz” diyerek Herzl'i huzurundan kovar. Theodor Herzl, istediklerini alamamanın hıncıyla Avrupa'ya döner. Ve yaşanan olayları rapor halinde diğer Siyonist ileri gelenlerine sunar.(2) Tek engel Osmanlı’dır. Yapılması gereken Osmanlı’nın yıkılması gerekliliğidir Theodor Herzl’in nazarında

Theodor Herzl, düzenlenen ilk siyonist kongreden sadece birkaç gün sonra, 3 Eylül 1897?de günlüğüne aynen şu sözleri yazar: Kim ne derse desin, ben birkaç gün önce Basel’de Yahudi devletini kurdum bile. Bugün belki de tüm dünya bana gülüyordur. Ama belki 5 yıl sonra ya da belki 50 yıl sonra, bunun gerçekleştiğine tüm dünya şahid olacaktır. Evet... Herzl tuttuğu günlüğe bu notu yazdığında, sene 1897 idi.İsrail devleti 1948?de kuruldu. Yani 51 yıl sonra. Herzl’in o zamanlar için ancak ?ütopya? olarak nitelenebilecek olan tahmininde sadece 1 yıllık bir hata payı vardı.(3)

1897’de Basel’de toplanan Siyonist Kongrenin 100 yıllık hedeflerini 3 ana başlık halinde toplayabiliriz.
1 – İlk 50 yılda Filistin’e yerleşimi sağlamak, ileride kurulacak devletin temellerini hazırlamak. Kendilerine para karşılığı toprak satmayan Osmanlı Sultanı İkinci Abdülhamid’i tüm nüfuzlarını kullanarak tahtından indirmek (-ki Sultan Abdülhamid’in tahttan indirilme hadisesinde, hal’ fetvasını padişaha arz eden heyette Selanik Mebusu Yahudi Emanuel Karasu’nun bulunması bunun en bariz misalidir) ve Osmanlı Devleti’nin yıkılmasını sağlamak böylelikle Filistin bölgesine yerleşmek. 1917 tarihinde İngilizlerin bölgeyi işgali ile bu göç hareketine start vermişlerdir.

2 – İkinci 50 yılda İsrail isminde bir devlet kurmak.

3 – 1897 Basel Kongresinin 100. yılında Büyük İsrail Devleti’ni kurmak.(4)

Theodor Herzl’in başkanlığında 1897 yılında İsviçre Basel'de toplanan Yahudi Kongresi’nin yapıldığı salonda, 2. Avrupa İslam Birliği Konferansı’nı tertip eden Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN “Yeni bir dünyanın kurulması” için ilk adımı attı…(5) Bu da kamuoyunda Erbakan yahudinin bileğini büktü haberleri ile yer aldı.

Buraya kadar anlıyoruz ki Osmanlı’yı yıkan, İsrail’i kuran ve Filistin’de yaşanan savaş vahşetlerine sebebiyet veren, en önemlisi de bu günümüzde Büyük İsrail Devleti’ni kurmak için Orta Doğu’da Müslüman kanı akıtan olayların başlıca sebebi Basel Kongresi ve bu fitne ateşinin sahibi de; Theodor Herzl.

Yahudilerin vaat edilmiş topraklara dönüş inançlarını ideolojik bir kimliğe dönüştürme hareketinin başlangıç noktası Basel Kongresi'dir. Söz konusu inancı ideolojik kimliğe dönüştürme çabasıyla Siyonizm hareketi ortaya çıktı. Bu hareketin örgütsel yapılanmaya başlaması da İsviçre'nin Basel şehrinde 1897 yılında gerçekleştirilen toplantıyladır.(6)

Ve güzel ülkemiz Türkiye… Ülkemizin bu günkü yaşadığı terör, darbe ve emperyal saldırılarının yaşadığı sıkıntılarının da başlıca kaynağı yine bu kongredir.

Ve ilginç bir anekdot. İngiliz Devlet eski Başkanı Wilson Churchill, 1932 yılında Avam Kamarası'da yaptığı konuşmada milletine ve temsilcilerine şu beyanatı vermektedir: "Türkleri güç ve ağırlık olarak yüz grama çıkarmamalı, elli grama ise hiç düşürmemeliyiz. Onları biraz kuruyunca sulamak, biraz yeşerince de budamak icap eder. Ellerindeki Kur'an-ı Kerim'i alamazsak, Türkleri yenmemiz mümkün değil. Öyleyse şimdiden Türkiye'ye karşı dinsizlik silahlarını çevirerek, en hassas imanlı kalplerinden vurmaya hazır olmalıyız."(7)

KAYNAK:

(1)          https://tr.wikipedia.org/wiki/I._Siyonist_Kongre

(2)          http://haberinkapisi.com/tr-TR/kose-yazilari/56066/lozan-ummeti-mahvetti - Sabri Gültekin

(3)          http://www.siverekname.com/haber/1897de-baselde-iki-devletin-temeli-atildi-turkiye-ve-israil-3201.html

(4)          http://www.hakimiyethaber.com/haber/din-ve-dusunce-/basel-toplantisi-ve-siyonizm-ulkusu/6433.html

(5)          http://www.el-aziz.com/erbakanin_yahudinin_bilegini_buktugu_konferans_haber6898.html

(6)          http://www.vahdet.info.tr/filistin/dosya6/1764.html

(7)          http://www.milatgazetesi.com/turkiye-kurtlar-sofrasinda-makale-49414

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..