Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Sınavlar
 

Öss 2009 ' a girecek adaylar şanslı.

Öss 2009 ' a girecek adaylar şanslı.
 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan


Haberlere göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan "2008´de ön lisans baraj puanını 160´tan 145´e, lisans puanını 185´den 165´e düşürdük. Bu durum binlerce öğrencinin üniversiteye girmesinin yolunu açtı. Ayrıca yeni açılan üniversiteler ve artırdığımız kontenjanlar sayesinde, geçmiş yıllardan dışarda kalan, üniversiteye giremeyen öğrenci sayısı hayli azaldı.
Liselerin dört yıla çıkarılması nedeniyle bu yıl liselerden mezun olacak öğrenci sayımız 150 bin civarında olacak. Ayrıca 4 yıllık liselere eklenen dersler ve ders içerikleri bu öğrencileri diğer öğrenciler karşısında şanslı hale getirmiştir. Sonuçta bu yıl ÖSS´ye girecek olan öğrenci sayımızın 1 milyon 100 bin kişi olacağını tahmin ediyorum. Yapılacak artışlarla kontenjanların 600 bin civarında olacağını düşünürsek, bu yıl sınava giren her iki öğrenciden biri, bir bölüme yerleşecek." dedi.

İşte bir tane daha Türkiye manzarası . İş verenler bas bas bağırıyor kalifiye eleman yok diye, üniversiteler bi taraftan kadro sorunu yaşıyor akademik personel yeterli değil diyor. Peki her iki öğrenciden biri bir bölüme girince ne olacak ? Olacak olan belli elinde diploması , işsiz binlerce genç. Asl olan herkesi üniversiteli yapmak değil iyi ve kaliteli öğrenim vermek , mezun olanında rahat iş bulmasını sağlamaktır. Ne fark eder mezun olup iş bulamadıkdan sonra. İşte bizim sorunumuz bu eğitim sistemini baştan aşağıya ezbere değil öğrenmeye deneyimlemeye dayalı olarak baştan aşağı inşaa etmek gerekiyor. Sorarım size ey millet diplomalı işsiz kaç tanıdığınız kaç akrabanız kaç arkadaşınız var diye?

 
Toplam blog
: 7
: 1020
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

Kişisel Bilgiler: Doğum Yılı : 18.10.1989Doğum Yeri : İstanbulMedeni Durumu: BekarYabancı Dili : İn..