Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '08

 
Kategori
ÖSYS
 

Öss adayının kişisel gelişimi

Sevgili Üniversite adayı,

Eskiden kimseler Kişisel Gelişim kavramını bilmemekteydi. Aslında Gelişim her çağda vardır ama insanlar nasıl gelişeceklerini bilemezler. Ailelerinin ve toplumun kurallarından daha fazla ileri de gidemezlerdi. Ancak artık bilim ve teknoloji çağında yaşamaktayız ve ailelerimizle, yaşadığımız toplumla sınırlı kalan bir çevremiz yok.Artık Kişisel Gelişim Kavramından, dergilerinden , kitaplarından azami ölçüde faydalanan insanlar bunu yapmayanlara nazaran hayat yarışında önde bulunmaktalar.Sizlerde önde olmak için her zaman bilgi ve sevgi ile donanmak zorundasınız .Hayatta başarı bilge ve sevgi ile dolu insanlara daha yakın olmakta

Sevgili ÖSS adayı Kardeşim,

Kişisel Gelişim nedir ? Diye çok soru ile karşılaşmaktayız.Sizlerde biliyorsunuz ki, İnsanlar hayata geldikleri zaman hiç bilgisi olmayan , konuşamayan, okuyamayan, ayakta duramayan insanlar.Zamanla okumayı , yazmayı , ergenlik döneminde karşı cinse ilgi göstermeyi öğrenmekteler.Yani her insan doğar büyür, yaşar ve ölür. Bu süreçte bilgi ile dolanlar, okullarda öğretmenlerini dikkatli dinleyenler, okul kitaplarından farklı ve güzel kitap okuyanlar, sivil toplum kuruluşlarında etkin rol alanlar, Yani hep ön planda olan boş durmayan insanlar Kişisel Gelişim içerisinde demektir.Bu süreçte kendinizle barışık olarak gerçekçi olup çalışarak diğer insanlardan faydalananlar her zaman bir adım önde olmaktalar. İşte bu Kişisel Gelişimdir.Biz istemezsek kimse bizi geliştiremez zaten.

Sevgili ÖSS adayı Kardeşim,

NLP Teknikleri ile yazılmış kitaplar bulunmakta.NLP Zihinsel Programlama Dili olarak adlandırılan bir programdır ve Zihnin programlanarak çalışmasını yani hedeflerimize inanmamızı ve onlarla barışık yaşamamızı sağlar. NLP’ nin en önemli kuralı “ Bir işi bir kişi yapıyorsa herkes yapabilir” dir. Yani ÖSS yi kazanan 300 bin kişi varsa bunların arasında sizlerde olabilirsiniz.

Sevgili Kardeşim,

“Yaşadığımız şehirde Kişisel Gelişim Kursları, Kişisel Gelişimle alakalı insanlar yok” diyebilirsiniz ama , Bugün Kişisel Gelişim Dergileri , Kişisel Gelişim Kitapları, her kitapçıda gazete bayiinde rahatça satılmaktadır. Üstelikte ucuz fiyata .Ben Kişisel Gelişim Dergisi ve Kişisel Gelişim Kitapları okuyarak Rehberlik Bölümü mezunu olmadığım halde onlar kadar bilgi sahibi oldum.Hatta çevremde sık sık “ Ağabey siz hangi dershanede veya okulda rehber öğretmenisiniz? Bizim okulun rehber öğretmeninden bile sizin anlattıklarınızı duyamıyoruz? “ diye sorduklarına şahit olmaktayım. Demek ki, okumak ve devamlı olarak okumak, okuduklarımızı uygulamak ile de bilgi ve fikir sahibi olabilmekteyiz. O halde Kişisel Gelişimi ÖSS adayı olarak önemsemek lazım.Bilmiyorsanız bunu bilen insanlardan da faydalanmaya bakın.Gurura kapılmadan o insanları bularak tanışmaya ve kaynaşmaya önem verenler her zaman kazançlı çıkarlar.

Sevgili ÖSS adayı Kardeşim,

Sadece ÖSS ye hazırlananlar değil , hayatta Kişisel Gelişime önem veren insanlar , bunu yapmayana nazaran daha ilerdedir.Mesela Matematik öğretmeni olan bir insan Matematik dersi dışında akşam evde okumak için bir Kişisel Gelişim Dergisi alsa , okuduklarını uygulasa evde eşine ve çocuklarına karşı davranışları değişecek , sevdiği ve sevildiğinin farkına varacaktır.İletişim bilgileri gelişen insan, diğer insanlar tarafından daha çok sevilerek başarısı da artacaktır.

Sevgili ÖSS adayı

Diyelim ki, bir meslek sahibi oldunuz.Meslek sahibi olunca artık kitap okumayı ve araştırmayı bıraktınız . Sizinle aynı okuldan mezun olan başka bir arkadaşınız ise tam tersi yaparak gelişmeye ve her geçen gün biraz daha ilerlemeye baktı. Mesleki yayınları okudu.Acaba hanginiz işinizde yükselirsiniz ?Cevabınızı duyar gibiyim.Bazen insanlar güzel okullar okurlar.Bu çabayı yeterli görürler daha gelişmez, kitap falan okumazlar.Bu da onların duraklamasına hatta gerilemesine yol açar.Hatta çocukları bile “Babam okumuyor, demek ki okumanın önemi yok, Kişisel Gelişimin araştırmanın önemi yok” diye düşünebilir. Bunu da göz önüne alarak kişi , kendisini bireysel olarak geliştirmeye bakması lazım. O zaman hem gelişmenin, hem insanlara örnek olmanın , hem de kimseye yük olmamanın sevincini yaşamış olur insan.Bilmem Kişisel Gelişimi rehberliği önemsemeyen insana bu anlattıklarım ne ifade eder ama gelişmek , bunun önemini anlamış ve yaşamış bir insan olarak gerçekten de güzel.

Sevgili Kardeşim,

Okul hayatı boyunca ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite hayatı boyunca okuduklarını , uygulayan ve bu öğrenim hayatından sonra da gelişimine devam eden insanları toplumumuz layık olduğu yere koyacak ve hem de onlardan faydalanacaklardır.Toplum faydalanamasa bile gelişen insandan çocukları ve aile fertleri faydalansa yeterde artar bile. Gelişimin ilk amacı da zaten önce insanın kendine sonra da aile fertlerine faydalı olması.

Sevgili Kardeşim,

Kişisel Gelişim içinde aslında Verimli Ders çalışma yöntemlerini, meslek seçimini, aile hayatında mutluluklar, işte verimlilik, anneler için yemek , çocuk bakımı ve spor hayatı olanların bil bu başarı taktikleri yer almakta .Yani hayatta başarı yolları hemen hemen öğretilmekte .Bunları insan her ay bir Kişisel Gelişim Dergisi okuyarak bile ulaşabilir aslında .Ama iş okumayı sevmekte başlar ve biter.Okumayı sevmeyene ne yapabiliriz ki ?

Sevgili Kardeşim,

Başarılı olmuş insanların hayat hikayelerini okuduğumuz zaman hepsinin de aslında o zamanki anlayışa göre Kişisel Gelişime çok önem verdiklerini ve çevrelerinde uzman insanlardan her zaman fikir danıştıklarını öyle her şeye kendi başlarına karar vermediklerini görmekteyiz.Bizlerde işte başarılı olmak için her zaman insanlara fikir danışmalıyız.Çevremizde insan yoksa bir bakarsınız ki, gazete bayiinden alarak okuduğunuz bir dergi, kitapçıda görerek aldığınız bir kitap sizlere hayatınızda yeni ufuklar açar.Ama usanmadan , bıkmadan okursanız, veya dinlerseniz.Okuyana kitap, dinleyene alim insan çok dünyamızda .Anlayana da sizin kafanız olmalı yani bilinciniz.

Sevgili Kardeşim,

Gelişmek isteyene bazen küçücük takvim yapraklarındaki özlü sözler bile çok şey ifade edebilmekte anlayana .

Canım Kardeşim,

Osmanlı tarihine baktığımız zaman padişahların bile o devrin alimlerinin ayağına giderek onların engin bilgilerinden faydalanmaya baktıklarını sık sık okumaktayız. Demek ki Osmanlılar bile bilim adamlarından faydalanmasını bilerek, her zaman onlara saygı duyarak ve her şeyden önce de onların tavsiyelerini uygulayarak onlardan ilham almışlardır.Bu da Osmanlıların bir Kişisel Gelişim yöntemi idi bence.Osmanlı Tarihini okurken bile hem tarih sorularını çözmek , hem de Kişisel Gelişim bilgimizi artırmak bizlere derin ufuklar açabilir.Tarih okurken konuya biraz da bu açıdan bakarsanız hayat sizlere farklı ve zevkli gelebilir bence .

Canım Kardeşim,

Nereden bakarsak bakalım, hayatta başarılı olmak için her zaman gelişmek zorundayız. İlahi kitaplarda, tarih kitapları da , ders kitapları da her yönü ile bir anlamda Kişisel Gelişim Kitaplarıdır anlayana . Ama okuyup geçmek için değil, okunduktan sonra ibret alarak hayata daha çok sevgiyle bakmak içinde

Selam ve sevgilerimle

TURAN YALÇIN
TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..