Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '08

 
Kategori
ÖSYS
 

ÖSS değişikliği

ÖSS değişikliği
 

Sevgili öğrenciler;

Gazetemizde 13.11.2008 tarihinde yazmış olduğum öss değişti adlı köşe yazımda yaptığım eleştiriyi bir kez daha hatırlatıyorum

“Artık eşit ağırlık öğrencileri psikoloji dersinden sorumlu olmayacak. Oysa psikoloji bölümüne öğrenciler eşit ağırlıklı puan türü ile yerleştiriliyor. Madem Türkçe -Matematik öğrencileri psikoloji dersinden sorumlu olmayacak o zaman bu bölüme de bu dersten sorumlu olan sosyal bilimler öğrencilerinin sözel puan türüne göre yerleştirilmesi gerekmektedir.

Aynı çelişkili durum sosyoloji dersi için de geçerlidir. Bir taraftan gençler okulda alan dersi olarak gördükleri dersin öğretmeni olabilmek için okulda hiç görmedikleri matematik 2 testinden sorumlu tutuluyor.

Bir taraftan da okulda ve öss de bu derslerden sorumlu tutulmayan öğrenciler bu dersin öğretmeni olabiliyor.

Çeşitli şekillerde ÖSYM yetkililerinin de kabul ettiği bu açık çelişkinin ortadan kaldırılması gerekiyor.

Ya sosyoloji, psikoloji gibi derslerin puan türü eşit ağırlıktan sözele alınmalıdır. Ya da bu derslerden Türkçe- Matematik öğrencileri de sorumlu olmalıdır.”

Tarih 26.11.2008

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın yaptığı açıklamayı yorumlarınıza sunuyorum.

Psikoloji sorularına ilişkin eleştirilerde bulunulduğunu söyleyen Yarımağan, bu soruların ''Sosyal-2'' testine dahil edildiğini anımsattı. Yarımağan, şunları kaydetti:

''Psikoloji ile ilgili sorun üniversitelerden kaynaklanıyor. Psikoloji bir sosyal bilimdir. Dolayısıyla sosyal bilimlerden gelen öğrencileri almaları lazım.

Üniversiteler diyorlar ki (Türkçe-Matematik'ten gelen öğrenciler daha iyi öğrenci, onları alalım). Bu nedenle puan türünü eşit ağırlıklı yaptılar. Ama bu puan türü (Türkçe-Matematik) alanının puan türü olduğu için bu alandaki öğrenciler psikoloji okumadan geliyorlar. Hep eleştiriyorlar (Psikoloji bölümüne gelecek öğrencilere psikoloji sorusu sorulmuyor) diye. Sorulmuyor çünkü bu bölüme eşit ağırlıklı puanla almak istiyorlar, bu puan türü de Türkçe-Matematikçilerin puanı.''

Kaynak:Cumhuriyet

(Türkçe-Matematik'ten gelen öğrenciler daha iyi öğrenci, onları alalım).

Böyle bir açıklama bir itiraf bir bomba dır.

O zaman şöyle söylüyorum.

Ya sözel bölümün eğitim kalitesini yükseltin

Ya da kapatın bu bölümü gitsin(!) herkes kurtulsun.

yeşil tokat gazetesinde yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 15
: 1109
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Dershanede rehber öğretmenim. Tokatlıyım...