Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

ÖSS kalkacakmış.. Duydunuz mu?

ÖSS kalkacakmış.. Duydunuz mu?
 

Ülkemiz bir seçim dönemine doğru gidiyor, partilerin seçim vaadleri, sloganları belirlenmeye başladı. Genç Partinin başlattığı hayalci vaadlere diğer partilerde katılmaya başladı. Partiler arasında, mazot fiyatları ve Üniversite’ e giriş sınavlarının kaldırılması vaadi birinci sırada...

ÖSS kalkacak söylemi, nasıl bir anlayışın ürünüdür anlayamadım. ÖSS’ den en çok çekmiş gençlerden biri olarak bu sınavı ülkemizin bugünkü şartları için olmazsa olmaz olarak görüyorum.. “Herkes üniversiteli olacakmış” , “Her yerde Üniversite açılacakmış”vayy be, ne büyük vaadler, ne kadar mantıklı sözler?.Hali hazırda ki üniversitelilerinize iş buldunuzda herkesi üniversiteli yapacaksınız. Mezunlarınıza istihdam alanları yarattınızda, bundan sonra gelecek gençleri düşünüyorsunuz!... Ne diyeyim; büyüksünüz.

Seçim öncesi halkımızın ilgisini çekecek vaadler bunlar, halkımızın çoğu sever böyle vaadleri.. Üniversite’ye girmek için uğraşan gençliğe ve onların ailesine, yani milyonlarca seçmenin kulağına hoş gelen vaadler;ama hiç bir esprisi yok, hiç bir iler tutar yanı yok.

Genç parti bu vaadleriyle toplumda az çok ilgi uyandırınca, diğer partilerde böyle sözlere sarıldılar, baktılar ki seçmende bunlar ilgi uyandırıyor, onlarda ortak oldular böyle söylemlere.

Gelecek düşünülmeden, anı kurtarmak için verilen vaadler bunlar. Eğitim için yapılması gereken öncelikli işler var, önce bunları çözün, sonrasında sorun kendiliğinden çözülecektir zaten.Böyle ucuz, uçuk vaadlere gerek yok, en azından benim böyle vaadlere karnım tok.


Resim:www.milliyet.com.tr'den alınmıştır.

 
Toplam blog
: 18
: 1192
Kayıt tarihi
: 26.09.06
 
 

Bu zamana kadar toplumda, televizyonlarda gördüklerime, gazetede okuduklarıma hep tepki duyar ve bu ..