Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
ÖSYS
 

ÖSS kalkıyor!

Mynet Haber Sitesinde gözüme çarptı bu haber. Milli Eğitim Bakanının yaptığı açıklama milyonlarca kişiyi ilgilendirmesine rağmen , başka hiçbir haber portalında konu edilmemişti. ÖSS sadece gençleri değil , ailelerini yakından ilgilendiren ; gençlerin hayatında bir dönüm noktası olan sınavdır... Dolayısıyla böyle bir gelişmenin toplumda geniş yankılar bulması gerekir

22/Temmuz seçimlerinden önce tüm partiler programlarına ÖSS'yi kaldırma konusunu almıştı. Tabi bu siyasi partilerden biri de AKP'ydi. Şimdi iktidar olduklarına göre konunun artık gündeme getirilmesi gerekiyor. Yeni yapılacak düzenleme ile , OKS'de olduğu gibi Seviye Belirleme Sınavları ile sınavın yıllara yayılması uygun olacaktır. AKP ve Milli Eğitim Bakanı çeşitli vesilelerle eleştirilebilir. Ancak eğitimde yaptıkları köklü değişikliklerin tamamı da olumsuz algılanmamalıdır. Bir insanın geleceğinin 3 saatlik sınav yerine yıllara dayanan performans değerlendirilmesinin yapılması hiç de akla ziyan gibi gelmiyor.
Öğrencilerin 2 değil , 3 ya da 4 sene süreyle dershaneye gidecek olması çok eleştri alabilir. Ama dershane ve özel ders gerçeği her durumda zaten çok etkili. Sınav sistemi bu şekilde de devam etse de , değiştirilse de dershaneye gidecek öğrenci sayısında büyük boyutta değişiklik olmayacaktır. Herşeye hemen karşı çıkmak yerine , oturup aklı selimle düşünmek , yapılmak istenen reformların çeşitli platformlarda tartışılarak en uygun çözümlerin üretilmesine yardımcı olmak daha rasyonel olacaktır.

 
Toplam blog
: 13
: 398
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

Ankara doğumluyum, İ.T.Ü. den mezunum. Mimarım. Aile, Gündelik Yaşam ve Politika ilgi alanlarım. Dün..