Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

ÖSS sınavından önce okuyun!!!

ÖSS sınavından önce okuyun!!!
 

Çoktan seçmeli yüzler


Bu Pazar öss sınavı var.

Sınava sizce kim giriyor? Ebeveynler özellikle anne saçını süpürge etse yine yetmez bu metropol gençlerine, elektrikli süpürge ediyorlar hatta. Baba bu dönemde aile reisliği görevini bir süreliğine evladına veriyor. Maddi açıdan keseyi sonuna kadar açıyor. Annenin saçını elektrikli süpürge etmesi yetmiyor, mutfak robotu, temizlik robotu vs. ne olması gerekiyorsa o kılığa giriyor. ‘’Aman evladım aman sen çalış, ne yemek istersin? , odanı havalandırdım yavrum, bir isteğin olursa anne de yeter buradayım ben’’

‘’Off anne çok üstüme geliyorsun yaa, geriliyorum yapma böyle. Anneeee kırmızı kazağımı hala yıkamadın mı yaa dünden beri off off.’’

Senenin başında işler böyle yürüyor evlat kaprisin her şıkkını kullanıyor. E olsun o kadar kolay mı kazanmak bunca kişinin arasında. Haklı yani.

Senenin sonu, sınavın yaklaşmasıyla birlikte duygusal baskılar başlıyor. Özellikle anneye yaklaşılıyor çünkü o bu numarayı yıllardır yer. ‘’İçim sıkılıyor anne, mideme kramplar giriyor, ya kazanamazsam? ‘’

Anne hemen devrede ’’aa üzülme sen evladım elinden geleni yaptın olursa olur olmazsa seneye yine girersin’’ der. Kıyamaz anne kendini kıyma makinesinden geçirip kıyan evladına. Aslında bilir bilmesine de annelik bu işte der. Ara sıra düşünmeden edemez biz de mi böyle yaptık acaba? Ama hemen unutuverir.’’ Bizim zamanımızda bu kadar zor değildi der’’. Evdeki diğer fertler özellikle küçük kardeşler , tüm haklarını sınav çocuğuna devretmiştir zaten. Ses olmasın diye parmak ucunda yürümekten kemik yapıları bozulmak üzeredir, sınav sonrası için ortopedi uzmanından randevu alınmıştır. Susar küçük kardeş çünkü sıra ona da gelecektir. Anne ona da aynı konforu sunma garantisi vermiştir.


Baba ise aile reisliği görevinin en keyifli yanını evlada verip daha fazla para için daha fazla çalışır. Dershane, özel öğretmen vs. için. Sektör düzenini kurmuş tıkır tıkır işliyor.

Dershaneler sınav sonuçları açıklandığı anda binalarının ana caddeye bakan kısmına koca bir çarşaf asarlar ‘’gurur duyuyoruz’’ diye. İl 3. Sü , il 36 ıncısı vs. Rant işi bu hizmette sınır tanımazlar. Hiçbir dershane şunu yazmaz: İl 3. Sü olan …..nın anne babası ……yı tebrik ederiz bize …. Ytl ödeme yaptılar. Geç vakitlere kadar öğrencilerimizin getir-götür işleriyle yakınan ilgilendiler.

Kızmayın ama şimdi tekrar soruyorum bu sınava kim giriyor?, kim kiminle yarışıyor?

Ve hep sonunda şu söylenir : İş öğrencide biter .

Olayın metropol kısmında işler üç aşağı beş yukarı böyle yürüyor. Bir de tarlada hasat zamanına denk gelen sınav öğrencileri var. Öğleye kadar sınava gidip hemen dönmesi gereken. Ancak sınav süresinde izinli olan. Dershanenin kapısından içeri bile girememiş.

Bu kadar uçurumu yaşayabilen başka bir ülke var mıdır? Bir yanda okula bile zaman ayırmakta zorlanan sınav elemanı, diğer yanda dershane, okul, özel öğretmen seçiminde zorlanan sınav elamanı. Birlikte aynı kulvarda yarışa başlıyorlar.

HEPİNİZE GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLİYORUM. KAZANAN AZİM VE EMEK OLSUN.

 
Toplam blog
: 16
: 815
Kayıt tarihi
: 05.06.08
 
 

1970  doğumluyum. İşletme mezunuyum.  İki çocuk annesiyim. Yazmak ve okumak en büyük hobim. Artık..