Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '08

 
Kategori
Psikoloji
 

ÖSS'yi bu 5 ilkeyle kazanın

ÖSS'yi bu 5 ilkeyle kazanın
 

Birazda yaşamaya zaman kalmasın mı?


Günümüz gençleri kendilerini bildiklerinden beri hep bir yarış içerisinde hissederler benliklerini. Bir koşuşturmacadır almış başını gidiyor. Heleki bu zamanlar, bir stres, bir hayattan kopuş kendini gösterirken, gençlerde toplumdan hızla soyutlaşmaya başlamış, durmadan sorularla muhabbet edip en yakın arkadaşları ÖSS kitapları olmuştur. Halk arasında delilik olarak nitelendirilen bu durum aslında gençlerimizin hatası değildir. Dünyaya geldikleri andan itibaren bu durumu hep birileri yaşamış, onlar da bu duruma hep tanıklık etmiştir.Yani bu durum olağan değil tamamiyle bir varoluştur. Gençlerimiz bu durum sonucunda ya kafayı sıyırmakta ya da gençlikleri heba olmuş bir şekilde 40'lı yaşlarda kendilerini bulmaktadırlar. Bana kalsa bu konuyla ilgili daha çok konuşurum fakat tahmin ederim ki bu durum sizde de tecelli etmiştir, siz de farkındasınızdır. Söz konusu durum bu iken, gençler, gençliklerini yaşayamadan, kendilerini bu seferde iş koşuşturmacası içerisinde buluyorlar. Daha ne kadar bu durum böyle sürecek? Nereye kadar? İşte asıl sorumuz: Bu durum nasıl önlenecek? Aslında sadece 5 maddeyle hem gençliğinizi yaşayıp gezin tozun, hem de unutulmamak güvencesiyle daha çok bilgi edinerek sınavı kaygısız bir şekilde atlatın.İşte reçete:

1.Uykundan Fedakarlık Etme!
Uyku düzeni neden gereklidir? Yapılan araştırmalara göre beynimizin algılama ve öğrenmesiyle uyku düzeni arasında doğru orantı vardır. Uyku düzeni iyi olan öğrencinin öğrenme ve hatırlama düzeyi de yüksek olur. En verimli uyku aralığı; 23.00-07.00 veya 22.00-06.00 aralığıdır. 7-8 saat uyku yeterlidir.

2.İlle de Kahvaltı!
Kahvaltısız güne başlayan öğrencinin anlama düzeyinde düşüşler olur. Kahvaltı bu durumu aksi yöne çevirir. Sabah kahvaltısı çok iyi yapılmalı, daha sonraki öğünlerin konsantrasyonu engellememesi için hafif olmasına dikkat edilmelidir.

3.Ders, Derste Dinlenir(3D)
Kendi başınıza çalışmak yerine öğretmenlerden dinlemeyi tercih edin.Öğretmen dersin uzmanıdır ve hangi konunun nasıl öğretileceğini daha iyi bilir.Dersleri iyi dinlemek soru çözmede kolaylık sağlayacaktır.

4.Çok Soru Değil, Anlayana Kadar Soru!!!
Kendinize soru sınırı koymayın. Konuyu yeterince anlayana kadar soru çözmelisiniz: Bu ya gazla zaman alır yada 5 dk bile sürmez fakat arta kalan zaman size daha çok şey yaptırır. Soru çözerken kolay olanlardan başlayıp zora doğru ilerleyin; böylece hata yapma riskiniz azalacağı gibi motivasyonunuz da yüksek kalacaktır.

5.Tekrar, Tekrar, Tekrar(3T)
Öğrenilen konularda %60-80 oranında unutma yaşanmasının sebebi nedir? sorusunun cevabı buradadır.İşlenen konuların günlük tekrarı unutmayı en aza indirgeyecektir.Tekrarlarınızı günlük, haftalık ve aylık yapmaya özen gösterin.

(Ö)lürsem (S)ebebi (S)ensin! demeyin.
Hayatta kalmaya devam etmelisiniz. Öss'ye daha kaç gençlik yıllarımızı feda edeceğiz? Biri onu durdursun yahuuu
Haddiii, bu ilk kişi siz olun ve Öss'yi tutuklayıp cezaevine atın.Yoksa sizin de gençlik yıllarınızı çalacaktır...

Hoşçakalın...
 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..