Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '08

 
Kategori
Dünya
 

Österreich ya da Avusturya, Solingen'den farkı ne bunun?

Österreich ya da Avusturya, Solingen'den farkı ne bunun?
 

Birkaç günden beri basında gördüğüm şu Avusturya’daki tüyler ürpertici olay üzerine dış kaynaklarda ne gibi ayrıntının bulunabileceğini merak edip ulaştığım bilgileri, yorum katmaksızın bölük pörçük bir çeviri ile sizlere aktarıyorum. Çeviri Reuters’tan yapılmıştır.

Avusturya’da yüzlerce Amstetten sakini bir araya gelerek öz babası tarafından yirmidört yıl boyunca tutsak edilen kadın ve yedi çocuğuna destek vermek amacıyla mum ve meşale yakarak olayı protesto etti. Yerel bir rahibe okulunun organize ettiği toplantıda belediye başkanı Herbert Katzengruber APA’ya verdiği demeçte Josef Fritzl’i kınayarak; Amstetten’in bir suçlular şehri olmadığını, mağdurlara kasaba halkı tarafından her tür desteğin verileceğini belirtti. Belediye başkanı ayrıca 23000 nüfuslu küçük bir beldenin, bu skandal olaydan dolayı adının kötü bir şöhretle anılacak olmasına bir tepki olarak Amstetten halkının toplandığını, olaydan dolayı kasaba halkı olarak şok olduklarını fakat geleceğe dair ümitlerini yitirmediklerini de sözlerine ekledi.

Belde sakinleri, korkunç olayın pazartesi günü kendilerine açıklanıncaya kadar herşeyin normal göründüğü konusunda ısrar ettiler. Josef Frizl, 69 yaşındaki eşi Rosemarie ve torunlarıyla birlikte sakin bir yaşam sürdürdüklerini belirttiler. Komşuları, Fritzl’in kendi kızını evinin kilerinde tuttuğuna ve ona orada cinsel taciz ve işkence ettiğine dair hiçbir belirti görmediklerini söylediler.

Çocuklardan üçü doğdukları andan itibaren kurtarılıncaya kadar dış dünya ile hiçbir ilişkisi olmamış ve asla gün yüzü görmemişlerdi.

Video görüntüleri için: http://aakdeniz.blogspot.com/


 
Toplam blog
: 177
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

1965 Almanya doğumluyum. Atatürk üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu olup, öğretmen olarak çalışm..