Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Uzun zamandır Japonya'da yaşayan bir "dünya vatandaşı"yım. Kültürler arası bağlantıları, farkları keşfetmeyi, yaşamayı severim.

 
 
Japonya 'da her şeye rağmen yaşam devam ediyor.

Nursen Hanim Yaziniz icin cok cok tesekkurler. Aklimdan gecenleri ozetlemissiniz. Ben Tokyo'dayim, ve buradan ayrilan pek cok arkadasimin aksine Tokyo'da Japon arkadaslarimla kalmaya karar verdim. Japonlarin birbirine olan bagliligina, dayanismasina, ve fedakarligina yine hayran kaldim. Insanlik dersi veriyorlar. Tokyo elektrik kesintilerine ve enerji tasarrufuna o kadar hizla alisti ki!!! Kenizine iyi bakin, Allah hepimizi felaketlerden korusun:) Mete

21 Mart 2011 12:39
Kaçınılmaz son

Yazinizda Japonya'daki cenaze olayini cok guzel anlatmissiniz. Ben de kendi blog'um da (ortakrenkler.blogspot.com) basimdan gecen cenazeleri anlatmistim. Bazen Japonya'daki din konusunu islemek zor oluyor, hemen kati Islami bakisa sahip arkadaslardan tahmin edebileceginiz mesaj geliyor. Son cumleniz de cok guzel: anilarla yasamasini ogrenmek. Babami gecen Ocak'ta kaybettim. Hem ayri olmaktan hem de olayin sokunun biraz yeni oturmasindan aslinda son gunlerde onu cok ozledigii farkettim. Yapacak birsey yok, guzel anilarla hatirlamak ve dua etmekten baska.

04 Ağustos 2008 09:49
Unagi yeme günü

Japonya'da yasayan biri olarak blogunuzu yakindan takip ediyorum. Yilan baliginin tadini Turkiye'de de bilenler artsa keske. Aslina unagiye konan "tare"yi anlatmak gercekten zor. Siz "buraya ozgu soya sosu" demissiniz, okuyucular umarim bunun siradan bir soya sosu degil, soya sosu da iceren tatlimsi, karamelaya yakin bir tat oldugunu haya edebilirler. Gercekten canim cekti, bu aksam ben de de bir "una-ju" alayim!

04 Ağustos 2008 09:39
 
Toplam blog
: 0
:
Kayıt tarihi
: 26.05.08