Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Otel rezervasyonunuzu internetten yapın

Otel rezervasyonunuzu internetten yapın
 

Günümüzde, ONLINE Otel Rezervasyonları oldukça yaygın tercih edilir hale gelmiştir internet kullanıcıları tarafından. Yaşamın birçok diğer alanlarında olduğu gibi, bu alandaki gelişmeyi de tabii ki internetin bizlere sunmuş olduğu inanılmaz olanaklara borçluyuz.

Eskiden, internet olmadığı zamanlarda gezginler bir rezervasyon yapmak için otele mektup yazarlar veya telefon ederlerdi. Bir diğer alternatif olarak da seyahat acenteleri kanalıyla rezervasyon yaptırırlardı.

Bugün, gezginler internette arama yaparak değişik online seyahat acentelerine ulaşabilmekte, farklı fiyatları ve tesisleri karşılaştırabilmekte ve online seyahat acentelerinin sitelerinde otellerin ve odaların resimlerini, fiyat bilgilerini ve hatta gidilecek yerle ilgili ayrıntıları bile bulabilmektedirler.

Bu şekilde, potansiyel gezginler otel rezervasyonlarını evlerinden yapabilmekte ve bu işlemi güvenli sitelerde yaptıklarından güvenlik açısından hiçbir riske de maruz kalmamaktadırlar.

SON DAKIKA REZERVASYONLARI

Online otel rezervasyon sistemi, “son dakika” rezervasyonları için de çok uygun olmaktadır. Zira oteller, hala satılmamış odaları varsa eğer, fiyat kırabilmektedirler. Bu durum ise çok kısa sürede online rezervasyon sitesinde ziyaretçinin kullanımına sunulabilmektedir.

Bu tip online siteler arasında örneğin BOOKING.COM en önde gelenlerden biridir.

ONLINE REZERVASYON YAPMANIN AVANTAJLARI

Online rezervasyonun 3 tane önemli avantajından bahsedilmektedir.
    Bütün dünyadaki çok geniş sayıda otele erişebilmek Bu otellerde “En iyi Fiyat Garantisi” Rezervasyon esnasında ÖDEME YAPMA ZORUNLULUĞU OLMAMASI
Türkiye’de de bu tip ONLINE REZERVASYON şirketleri faaliyet göstermeye başlamış bulunmaktadır. Bunlardan iki tanesi Avrupa pazarında çok büyük pay sahibi olan BOOKING.COM ve HRS şirketleridir. Her iki şirket de Türkiye pazarından daha fazla pay alabilmek için sözleşmeli oldukları otellerin sayısını ve de online çalışma partnerlerini arttırma gayreti içinde bulunmaktadırlar.

İstatistikler gösteriyor ki, Türk gezginleri – her ne kadar bu yeni sistemlere çok alışık olmasalar da – son derece hızlı bir şekilde ONLINE rezervasyon sistemine uyum göstermektedirler. Yani her gün daha çok Türk internet kullanıcısı internet üzerinden otel (ve tatil) rezervasyonu yaptırmaktadır.

Bu internet kullanıcıları böylece hem çok daha fazla alternatif içinden seçebilmekte, hem de en ucuz fiyatlarla otel rezervasyonu yaptırabilmektedir.

TURKIYEINTERNETTE.COM

For ONLINE RESERVATION ...

http://www.turkiyeinternette.com/haber/5610-turzm-tatl-yore-otel-rezervasyonunuzu-internette-yapin-.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..