Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

Ötenazi referandumu

“İsviçre'nin Zürih kantonunda, ölüm turizmi ile ilgili referandum yapılıyor.


Federal Demokratik Birliği (UDF) ve Evangelist Parti'nin (PEV) ölüm turizmine karşı girişimi, yaşamına son verecek kişilerin en az bir yıl Zürih kantonunda ikamet etmeleri zorunluluğunu getirmeye çalışıyor.


Azınlıkta kalan bu partilerin girişiminin bir sonuç vermesi beklenmiyor, zira sağın ve solun büyük partileri seçmenlerini girişime karşı oy kullanmaya çağırdı.


...


Yabancılara intiharda yardımcı olan ülkenin tek kuruluşu Dignitas, geçen yıl yaklaşık yarısı Almanya'dan gelenler olmak üzere, toplam 1.138 kişinin yaşamına son vermesine yardımcı oldu.


...


Uygulamanın devamı yönünde oy kullananların sayısı 151 bini geçerken, 42 bini aşkın karşı görüşü dile getirdi. Ulusal düzeyde intihara yardımın yasaklanmasına ilişkin girişim de yaklaşık 27 bin oya karşı 147 bin oyla reddedildi.”


http://www.haberturk.com/dunya/haber/630820-olum-turizmi


Dünya tarihi ilginç ve ironik örneklerle doludur.


‘İsviçre Paralarınızı Daha Beyaz Yıkar’ ülkesi, artık dünyanın tüm paralarını saklıyamıyor, yavaş yavaş ülkeler kendi vatandaşlarının listesini almaya başladı, Türkiye bile.


O örnekle bu örneğin ilgisizliği ilginç. Gerçi İsviçre, 3 dili ve kantonların birbirinden bağımsız hareket ettiği ve 500 yıldır savaş görmemiş tuhaf bir birlik. BM’ye çok yeni girdi, AB üyesi değil. Avrupa’nın göbeğinde tek ülkelik bir bir küme.


Ancak, nasıl ki ABD’nin Kalfinoryia eyaleti, tarihe eşcinsel evliliği hareketinin öncüsü olarak geçtiyse, İsviçre kantonları da ötenazi öncüsü olarak geçti.


Düşünün ki bu işin öncüsü sayılan Kevorkyan, ABD gibi bir yerde ötenaziden dolayı 8 yıl hapis yattı.


Anımsarsınız: Son 1 hafta içinde BBC naklen ölüm verdi. İngiltere ayağa kalktı.


Öğrenirler, alışırlar. Nasıl ki aynı konuları okullarda 4 kere yeniden yeiden ama daha geliştirerek okuyorsak, bu konuları da kezlerce yeniden okuyarak öğreneceğiz. Çünkü kabulü zor konular. Ucu, Allah’a kitaba dayanıyor.


O nedenle, Dünya’nın çok yavaş da olsa, giderek daha özgür olmayı öğrendiğini görüyoruz. Tam öğrenilmesi 500 yılı alır ama 5.000 yıl zaten gitti bile. 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..