- Kategori
- Yemek - Mutfak
Otlu fırın tavuk
1 bütün tavuk budunu bıçakla açalım fırın tavasına bir miktar zeytinyağı koyup kızdıralım ve tavuğun derili kısmı alta gelecek şekilde tavaya koyalım. Üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam pul biber ve karabiber serpelim. 1 yemek kaşığı tereyağı, varsa taze kekik yaprakları yoksa bir miktar kuru kekik, serperek hemen 200 derece fırına koyalım.
Ayrı bir tava da kabuklu elma dilimi dilimlenmiş taze patatesleri sıvı yağı ile 5 dakika kadar çevirelim. Üzerine, 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon, tuz, toz kırmızıbiber, karabiber serpelim. 1 su bardağı krema ve 1 fincan kadar zeytinyağı gezdirip tavukların olduğu fırına alalım ve 30 dakika kadar beraber pişirelim.
Güzel bir yeşillik salata ile mükemmel bir mönü oluşur.
Afiyet olsun.