Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Oto ve Kontrol

Ülkemizde son yıllarda ciddi bir ahlaki erozyon yaşanmakta. Bu durum her alanda giderek artan şiddette kendini hissettirmekte. Yaşamakta olduğumuz birçok sorunun da temeli buna dayanıyor. 

Son örnek, Askerin yemesi için yapılan et ihaleleri.

Sorun aslında sadece ihaleyi alan firmanın üstüne yıkılmasıyla çözülecek bir sorun değil bence. Tabiki ihaleyi alan firma yüzde bir milyon suçlu ama onu buna iten sebepleri de irdeleyip tekrarının yaşanmaması adına birşeyler yapılmalı. 

İhale süreçlerini az çok hepimiz tahmin edebiliyoruz. Sipariş teklifler, el altından firma çağırmalar, ihaleye girebilmek için sözleşme dışı öne sürülen şartlar, ihaleyi kazandıktan sonra sözleşme harici yerine getirilecek şartlar v.s. Bunları aştınız bir de gerçekten o işin hakkı bedelle ihaleyi alabilmek.

Eğer yukarıda saydıklarım ve/veya buna benzer nedenleri yerine getirdiniz ve ihaleyi aldınız. Ülkenin yapısından kaynaklanan fiyat dalgalanmaları yani maliyet artışları başka bir sorun. 

Nihayetinde gelinen noktada ihaleyi alan firmalar düzgün ise zaten sorun olmaz. Belki firma bir daha bu tür işlere girmez ama işini layıkıyla yapar.

Ama eğer firma düzgün bir firma değilse o zaman at eti de eşek eti de yedirir. 

 

 
Toplam blog
: 16
: 219
Kayıt tarihi
: 24.11.16
 
 

1971 yılında Bodrum'da doğdum. 1997 yılında başladığım bankacılık hayatımı 2015 ylında Şube Müdür..