Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Otomobil
 

Otomatik vites de rakipsiz!

Otomatik vites de rakipsiz!
 

2006 yılının ikinci yarısında satışa sunulan yeni Honda civic bir önceki modeli ile kıyaslandığında iç ve dış tasarımı ile hem daha gösterişli hem de daha büyük.
125 beygir gücüne sahip 1.6 motor seçeneğinde ki otomatik vitesli araçlar arasında rakipsiz bir performans ve ekonomik yakıt tüketiminin olması da çok önemli bir ayrıntı gerçekten.

Çünkü, yeni Honda civic1.6 motor araçların düşük vergi ve kasko ödemeleri avantajlarının yanı sıra, adeta 2.0 motor gücünü hissettiriyor sürücüsüne!
Tüm oturma konumlarında diz boşluğu mesafeleri artırılmış, ayrıca düz arka zemin konforuyla önde veya arkada oturan tüm yolcuların rahat seyahatler yapmasını sağlıyor.
Araç içinde kullanışlı bir çok saklama gözü bulunuyor ve geniş bagaj hacmi sayesinde kalabalık ailelere ihtiyaçlarından fazlasını sunabiliyor.
Ön cam ile aranızdaki mesafenin alışılmışın dışında bir uzaklıkta olması nedeniyle ilk kullanımda bir an için kendinizi otomobil içine gömülmüş gibi hissediyorsunuz!
Ancak yükseklik ayarlı direksiyon ve koltuk ayarlarıyla en uygun sürüş pozisyonunu bulmak kolaylaşıyor.

Yeni Honda civic tıpkı eski dönemlerin kocaman chevrolet otomobillerini andıran konforlu bir sürüş sağlıyor ve bozuk yollarda yolcularını hiç sarsmıyor.

Düşük hızlarda çok sessiz, ancak süratlenmelerde lastik sesini birazcık içeri alıyor ama çok rahatsızlık vermiyor, hatta müzik sistemi açıksa duymanız çok zor.

Müzik sistemi hem CD, hem de MP3 çalabiliyor, ön ve arkalarda toplam dört hoparlöre sahip ayrıca önde iki tviter bulunmakta.

Multiplex gösterge paneli diye adlandırılan mavi renk aydınlatmaya sahip dijital göstergeler ise çok gözalıcı bir tasarıma sahip.


Hız, hararet, km ölçümü, dış hava sıcaklığı derecesi ve yakıt durumu vs bilgilerini gözünüzü yoldan çok az ayırarak rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Gece sürüşünde gösterge aydınlatmaları o kadar kuvvetli ki, gündüz kullanımına göre daha kısık bir ayara ihtiyaç duyuyorsunuz.

Ayarlamak için düğmesine bastığınızda sesli olarak gece moduna geçtiğini belirtiyor.

Ayrıca ön sağ ve sol aynalarında birer adet aydınlatmalı sinyal sitemi mevcut.

Direksiyonun malzemesi ve şekli çok ilginç bir görüntüye sahip, sahibine keyifli bir sürüş sağlıyor.

5 ileri 1 geri otomatik şanzımanında vites geçişleri ise çok sessiz..

Akıllı eğim sistemi bulunan şanzıman yokuş aşağı inerken kendiliğinden otomatik olarak vites küçültüyor.

Daha önce kullanmış olduğum otomatik vitesli araçlarla karşılaştırdığımda, özellikle rampalarda benzersiz bir performans sergilemesi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.

Bu yararlı bilgiler doğrultusunda darısı başınıza diyorum!

Daha iyisi olamayacağı için, daha fazla düşünmeye hiç gerek yok çünkü!

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..