Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
Otomobil
 

Otomobiller için gerekli bakımlar!

Otomobiller için gerekli bakımlar!
 

Aracınızı kullanırken motorun toparlanmasında kesintiler ve adeta öksürükler meydana geliyorsa yapmanız gerekenler çok basit önlemlerdir.
Motorun sarsıntılı çalışmasıyla kendisini belli eden rölanti ayarı yüksekliği ve hissedilen keskin bir benzin kokusu yakıt sarfiyatında artış olduğunun habercisidir..
Fazla yakıt sorununun nedenlerini sıralamamız gerekirse:
Hava filtresi tozlanması, benzin filtresi posa kirlenmesi, bujilerin meme yapması ve egsoz borusu tıkanıklığı.
Bujiler de benzin sarfiyatını azaltan en önemli unsurlardan birisidir, her 10.000 km de bir sefere mahsus olmak üzere temizlenmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi önemlidir.
Az benzin yakmak için temizliğine dikkat edilmesi gereken en önemli diğer bir parça hava filtresidir.
Hava filtresi kirliyse karbüratöre giren havada azalma olur ve daha fazla benzin emilir.

Hava filtresi sıkça kontrol edilmeli, özellikle tozlu yollarda kullanım sonrasında temizlenmeli veya gerekiyorsa değiştirilmelidir.

Aracın egzost sistemi otomobilin akciğerleridir denilebilir, olabilecek tıkanıklıklar motorda çekiş düşmesine sebebiyet verir.

Ayrıca motora takılı kayışların gerginliği iyi ayarlanmalıdır, fazla sıkı olan kayış ayarı motora fazla yük bindireceğinden motor yükü taşıyabilmek için daha fazla yakıt tüketir.

Otomatik vitesli araçlarda uzun süre düşük viteste gitmek te fazla yakıt sarfiyatına sebep verir.

Gerektiği yol koşullarında roketlemeler tereddütlü yapılmamalıdır. ani kavrama veya motor sesindeki bayılma ve inlemeler dikkate alınmalıdır.

Normal şanzımanlarda ise benzin sarfiyatını arttıran etken kaçıran debriyaj balatasıdır.

Debriyaj tamamen yerine oturmadığı için motorun ürettiği gücü tam olarak aktaramaz ve yakılan yakıtın boşa gitmesine sebebiyet verir.

Debriyaj balatası aşınmadığı takdirde debriyaj ayarı ile kaçırma kolaylıkla önlenebilir, bu ayarın düzeltilmesi hem motorunuzun çalışmasını kolaylaştıracak hemde yakıt tüketiminizi azaltacaktır.

Ayrıca genel anlamda yapılacak temizlik ve ayarlar motorun daha rahat nefes almasını sağlayacaktır.


Unutulmamalıdır ki yaptıracağımız periyodik bakımlar aracımızın ömrünü uzatmakla kalmayıp bizlerin keyifli ve güvenli yolculuklar yapmamızı sağlayacaktır.

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..