Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Otomotiv
 

Otomotiv Sektöründe Online Tahsilat Dönemi

Otomotiv Sektöründe Online Tahsilat Dönemi
 

Bu yazımda size yine iş dünyasına faydası olacak bir yazım olacak:

Sistem şirketlerin ödelerini yani tahsilatlarını online olarak yapmalarını kapsıyor.Firmalar artık tahsilat toplamak için alacaklı olduğu kurumlara tahsilatçı göndermiyor,mail order yapmıyor ve çek,senet ile uğraşmıyor.Kendi web sitesi üzerindeki online tahsilat sistemi ile tüm tahsilatlarını kredi kartları ile anında yapabiliyor.

Otomotiv yedek parça sektörü firmaları artık  online tahsilat sistemine geçerek bayi ve müşterilerinin internetten online olarak ödeme yapması ve ödeme almasını sağlamaya başladı. Bu gelişmenin sektöre ciddi kan sağlayacağı kanısındayım.Çünkü artık ödemeler online ortama taşınmış olacak

Otomotiv yedek parça sektörü başta olmak üzere tüm otomotiv sektörü online tahsilata geçerek hem bayilerinin ödeme yapmalarını kolaylaştırmayı hem de kendilerinin tahsilat süreçlerini hızlandırmayı amaçladıkları belirgin olarak ortaya çıkıyor.

Son dönemde firmalar geleneksel tahsilat ile ödeme toplamak üzere mail order yapma, tahsilatçı tutma gibi konularda ciddi sıkıntılar ve zaman kaybı yaşamakta idi.

Ancak gelişen teknoloji ile birlikte şirketler de tahsilat sistemlerini teknolojik bir sisteme kurmaya başladı.

Online tahsilat sistemleri ile şirket alacaklarını internetten tüm kredi kartları ile anında yapabiliyor. Yapılan ödemeler ise şirketin sanal pos hesabına düşüyor. Bu konuda özellikle otomotiv sektörü ciddi bir online tahsilat işlemine girmeye başladı.

Bu konuda sektörden Sayın Necati Kosova ve Arif Sarı konunun önemine ve gerekliliğine vurgu yapmışlar. Kendilerine katılıyorum. Bence de online tahsilat son yıllarda şirketlerin, kobilerin, vakıf, dernek, eğitim kurumları ve spor kulüplerinin  kolay tahsilat yapabilecekleri bir sistem olacak.

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..