Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '16

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Oturduğumuz evlerin kullanma süresi bilinmiyorsa ne zaman başımıza yıkılacağı da bilinmez

Oturduğumuz evlerin kullanma süresi bilinmiyorsa ne zaman başımıza yıkılacağı da bilinmez
 

Yazıyoruz ama bu konu anlaşılmıyor ya insanlar da anlamak istemiyorlar. Sorunu sadece evimizin başımıza yıkılması sanıyorlar ve diyorlar ki “Bugüne kadar kimin evi başına yıkılmış?”

Bilmiyorum, vardır herhalde de en önemli varlığımızın, evimizin ne kadar dayanacağını (normalde bir evin dayanma süresinin kaç yıl olduğunu) bilmeliyiz diyorum. Ve bu konu kimsenin ilgisini çekmiyor; inşaatçıların bile.

Ezkaza yıkılırsa kader, Allah rahmet eylesin! Ülkemizde 100 yıllık ev var belki, tarihi binaları demiyorum, zaten insanlar bundan yanılıyor belki de. Bakıyor 500 yıllık camiler ayakta. Üstelik o zamanın imkânlarıyla yapılmış, şimdi teknoloji değişti.

Hani evine göre değişir de normalde bir evin kaç yıl içinde oturulabileceğini kimse bilmiyor,60 yıl geçmiş bir şey olmaz diyen de var, 20 yıl sonra başıma yıkılır diyen de. Eski ev var da görüntü nedeniyle eski deniliyor. Artı başıma yıkılacak diye değil eskidi diye(yani güzelliği bozuldu, artık hoşuma gitmiyor)yıkılıp yeniden yapılıyor. Sözde Türkiye’de inşaat sektörü ileriymiş, şu yazdıklarımıza bak, komik ötesi!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..