Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '16

 
Kategori
Deneme
 

Oturmuş kahvede Mars'taki Amerikalıya laf ediyorsun; sen Mars’ta o kahvede olsaydı sana inanırdım

Oturmuş kahvede Mars'taki Amerikalıya laf ediyorsun; sen Mars’ta o kahvede olsaydı sana inanırdım
 

Bir şeyi öğrenmen lazım “Kişinin içinde bulunduğu durumu kendinin ispatı hatta kimliğidir; size inanmak için halinize bakarlar” Kerim Korkut dahi bir Amerikalı değildir, olamaz da. Adamlar yapmış etmiş belli bir yere gelmiş, biz hala işin düşüncesindeyiz; tek yapacağımız saygı duyup daha iyisine ulaşmaya çalışmak.

Boş konuşuyor çeneni yoruyorsun, kendin konuşup kendin dinliyorsun “İşte biz buyuz” edebiyatından kurtulmamız lazım… Biz böyle Amerikayla mamarikayla uğraşırsak daha çooookkk Keveng’in yollarında arpa toplarız. Çok çalışmışlar, akıllarını kullanmışlar, ne yapmış etmişler adamlar bizden ileride kardeşim, kabul edeceksin bunu.

Akşama kadar kahvede oturmuş pişpirik oynuyorsun, ne olmasını bekliyorsun! Bu halimizle konuşma hakkımız bile yok! Bu, kendini beğenmeme ya da aşağılık kompleksi değil, bizi dünya biliyor; lakin bazı zihniyetler tarafından uyutuluyoruz, acilen uyanmaya ihtiyacımız var.

Ya Amerikalılar da sonuçta uçsuz bucaksız cillop gibi bir ülkeye gittiler. Biz yazdık, koca kıta, 300 milyon nüfus, ABD’nin sahip olduklarının yarısı bu nedenle. Ama adamlar sırtüstü yatıp bizim gibi olabilirlerdi, olmadılar.

Biz çalışsak kazansak ilerlesek düşmanlarımız elimizden mi alacak… Durmadan birbirimizle kavga ediyoruz. Bir de savaş hastalığımız var, başımız beladan kurtulmuyor çünkü biz kendimiz de biraz belayız. Tayyip köprü yapmış. Yapsa nolur, yarın IŞİD filan bir bomba. Bana göre bir ülkenin düşmanı olmasın hiçbir şeyi olmasın. Halkımız tembel yöneticiler beceriksiz, bir de bunlar var… Ve artı sen kahvede oturmuş maval okuyorsun!

Sana ne elin Amerikalısından, işine baksana… Bu da Kapitalizmin oyunu, boş şeylerle uğraştırıyor seni. Açığı, kapalısı, Atatürk’ü bilmem neyi beni hiç ilgilendirmiyor… Dikkat edin bütün yazılarımda halkımı bu boş şeylerden kurtarmaya çalışıyorum… Ama lütfen siz de biraz kurtulmaya çalışın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..