Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '20

 
Kategori
Siyaset
 

Otuzdört Evlat

Abur cubur laf kalabalığı ve yorum kirliliği ve de her beğeni her resimli tapelerden nemalanmaya çalışan internet sömürrücülerin yüzünden sosyal medyanın erişiimine engellendiği iyi oldu (şu an engel kaldırıldı)

Otuzdört evladımız üzerinden ne bir siyasetçi ne de herhangi vatandaş kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayamaz, zira otuzdört ailede yanan ateş çok büyük çok sıcak.

Batı ülkelerinde barbarlık dönemleri çoktan tarih olduğundan benzer acılar yaşanmamakta. Eğer yaşanır olsaydı ilgili hükümet istifa eder veya muhalefet parti liderleri demokratik yoldan iktidara yol verrirdi.

Ülkemiz politika kültüründe maalesef böyle bir realite yoktur. İnsanlarımız tren kazalarında maden ocaklarında depremlerde (yapı denetim eksikliğinnden dolayı) hayatlarını kaybediyorlar ama sorumluların hiç birinin istifa ettiklerini görmedik görmüyoruz. Bu durum taa Özal döneminden beri böyle devam etmektedir ne yazık ki.

Otuzdört vatan evladımızın toprağa düşmesini terör bağlamında sorgulamaya çalıştığımızda ucu Amerikaya ve Rusyaya hatta İsrail Fransa İngiltereye kadar uzanıyor.

Terör tehdidi yüzünden haklı gerekçelere dayanılarak Türk askerinin Suriye topraklarında bulunması uluslararası boyutta dahi normal görünüyor olsa da, doğru yolun masada  uzlaşarak çözüme kavuşturulmasıdır.

Zaten sonunda olacağı da budur.

Uçan kuşların yönünü bile değiştirebilecek donanıma sahip Trump´ın elindedir herşey. Trump tıpkı Golan Tepelerinde olduğu gibbi kendi örgütlemiş olduğu terörr örgütllerini iki cümle konuşmasıyla sonlandırabilir.

Sonlandırabilir mi?

Sonlandırabilir.

Gerçek müttefiklik böyle olur benim bildiğim!

Biz, müttefikimiz olan Amerikanın örgütlemiş olduğu ve binlerce TIR dolusu silah yardımı yaptığı terör örgütleriyle savaşıyoruz.

İnsana acı veren de budur.

Vatanımıza başka bir ülkeden bir taş atsalar ülke halkı toptan tek vucüt oluruz. Böyle bir durumun hayali bile kurulamaz çünkü Sovyetlerin dağılmasıyla birlikte soğuk savaş dönemi tarih olmuştur.

Dün akşam AKP/CHP/MHP/İP ortak bildiri yayımlayarak İdlib konusunda görüş bildirisinde bulundular. Ben buradan soruyorum; HDP kendi isteği ile mi katılmadı bu bildiriye yoksa dört parti tarafından istenmedi mi?

HDP seçmeni değilim ama şu anda Mevlis Başkan vekilliğinde bile HDP milletvekili görevinde bulunuyorsa neden böyle önemli konuda ortak bildiride yer almasın. Bence yeralmalıydı. HDP´den istenen terör örgütüyle ilişkisinin kesmesi. Eğer böyle bir ilişkisi varsa savcılık harekete geçmesi gerekiyor.

İçte ve dışta her ne sorunlarımız varsa AKP+CHP+HDP+MHP+İP hatta SP ile birlikte demokratik platformda çözülmelidir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..