Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '18

 
Kategori
Eğitim
 

Oxford Üniversitesi Dünyanın En İyi Üniversitesiymiş! Yersen!

Oxford Üniversitesi Dünyanın En İyi Üniversitesiymiş! Yersen!
 

İnternet ve albümlerimden...


İnternette yaptığım araştırmaya göre, Oxford’un Dünyanın En iyi Üniversite olduğunun sebepleri nelermiş bir bakalım.

1-Efendim Oxford, 35 yüksekokul ve 30 fakültesinde sunduğu 250 ayrı program için 2 veya 3 kişilik çalışma gruplarıyla desteklenen odaklanmış eğitim sistemi uygulanıyormuş!

2-Her hafta en az bir kere toplanan bu iki veya üç kişilik öğrenci grupları akademisyenleriyle toplanır ve çalışılan konuyu bir saat boyunca derinlemesine tartışırlarmış!

3-Oxford mezunları iletişim, liderlik ve problem çözme yetenekleri açışından değerli öğrencilermiş ve mezun olduktan sonraki altı ayda öğrencilerin %97’sinin yeteneklerine göre işi hazırmış!

4-Oxford’da uluslararası öğrencilere destek vermeyi amaçlayan birçok servis varmış! Üniversite psikolojik danışma, sağlık, engellilik, spor ve öğrenciler tarafından yürütülen destek grupları ile çalışmalarını sürdürürmüş!

5- Oxford İngiltere ve Galler’in en genç şehri olup iki üniversiteye ev sahipliği yapıyormuş! Burada yaşayanların %35’i 15-29 yaşları arasında, %27’si ise üniversite öğrencisiymiş! (150,000 kent sakininin 40,000 kadarı). Oxford, yapılacak aktiviteleri ve görülecek yerleriyle genç ve kozmopolit bir şehirmiş!

Yani “miş, muş” öyle diyor, öyle yazıyorlar!

Oysa bana göre İngiltere de bir tane, bizde tam 81 ilde 81 tane Oxford var!

1- Bizde de her ilde Uluslararası çalışma gruplarıyla canla başla (!) ortak çalışan (münferit) STK dernek ve siyasi parti teşkilatları; ne olduğu, kim olduğu belli olmayan, karışıklık yaratmak ve haberleşmek için isimsiz açılan sosyal medya sayfaları var! Diplomalı ve diplomasız vatandaşlarımızı, kendi halinde siyasetten bir haber halkımızı her türlü eylemlere hazırlayan, devletine karşı gelmeleri için eğitim veren (!) direnmesini, döviz (pankart) hazırlamasını, Molotof hazırlama ve atmasını, slogan atmasını, yalan manipüle edilmiş haberler ile ortalığı yangın yerine çevirmek için eğitim veren Oxford’lular var!

2-   Bizde de sürekli iletişim halinde olan ve herhangi toplumsal duyarlılık bahanesi ile haftada birkaç kez bir araya gelen eylem haritası üzerinde tartışan akademisyenlerimiz, gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, avukatlarımız, STK başkanlarımız, çok duyarlı (!) vakıflarımız kurumlarımız doğuştan Oxford’lularımız var! Kendi halinde yaşayan köylülerimizden; Üseyin agamızın, Mehmet amcamızın, Recep dayımızın, Fatma teyzemizin, Hatçe tetemizin, Ayşe ablamızın temiz duygularını hangi yalanlarla kandırarak devletimize karşı gelmeleri için sahalara süreriz onun çalışması içinde kafa patlatmaktalar!

3- Efendim bizde de 40 – 50 yıllık çalışmalar sonucu kurulmuş bir düzen yok mu? Vatan hainleri için sınav soru cevapları verilerek işe yerleştirme iş garantisi verilmiyor mu? Elbette işleri hazır, bir de vatan hainliğinde uluslararası ses getirecek düzeyde performans gösterenlere,  kucak açan, “yılın adamı” seçen, altın greyfurt veren ülkeler var! Almanya, İngiltere, Amerika, Belçika, Hollanda, Arnavutluk, Fransa,  vs. Maşallah yerleri de, işleri de hazır…

 Bu konuda isim vererek birilerini örnek göstermeme ihtiyaç yok sanırım! Dünya da yeterince ödül almış Türk düşmanı Türk-iş Oxford’lumuz (!) var!

4- İngiltere’deki Oxford’ta var bizde yok mu? Bizde de amacı doğrultusunda eğitim almış öğrencilere her türlü imkân var.  Bedava ev, Bedavadan emeklilik, Bedava maaş, Bedava sağlık hizmetleri, bedava araba şoför, bedava telefon, bedava yemek, bedava dünya turu; yahu yetmedi millete vekil yapıyoruz daha ne olsun azizim?

5- Yukarıda da dediğim gibi İngiltere’de bir Oxford bizde 81 Oxford var (!) Siz hiç kahvelerde memleket yönetimi ve siyasi partilerin durumu hakkında yapılan sohbetlere katıldınız mı? Bakın görün Facebook’ta adını yazamayan, bir cümle kuramayan insanların Milli Eğitim Bakanlığını eleştirmesini, iki koyun, bir inek, dört sandık arı bakmasını bilmeyen köylünün (İstisnalar hariç) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını eleştirmesini,  Yaşadığı yerden çıkmayan insanların yapılan yollar, tüneller, köprüler, havaalanları vs… hakkında fetva verdiğini, haber dinlemeyen, gazete okumayan, kitap okumayan insanların envanterimize kattığımız yerli silahları görmezden gelip “Türkiye silah konusunda ne yapmış beyaaa” demesini gördüğünüzde eminim sizde benim gibi düşünüyorsunuzdur!

Biz doğuştan OXFORD luyuz be yaaaa

Ha ha ha;

Kaldıralım kadehimizi

İçelim "Cehaletimize" Azizim!

Şerefeeeeeee...

 

   M.Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..