Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Oy almak uğruna

Başbakan İzmir mitinginde gene rahmetli Adnan Menderes’ in oy mirasından yararlanmayı deniyor. Adnan Menderes’e ‘İzmir’in Efesi’ lâkabını yakıştırıyor. Oysa, kendisi de biliyor ki Ege’nin efeleri sayılı: Çakırcalı Efe, Demirci Efe, vs. Rahmetli Adnan Menderes’in ne İzmir’de ne de bütün Ege’de efelik ünvanı alma iddiası yok. Adnan Menderes Aydın’da büyük bir çiftlik sahibi, çiftliği yöneten de Ethem Menderes. 

1960 yılına gelindiğinde ülkemizin ekonomik durumu perişandı. Ülke dış borcun baskısı altında eziliyor, ithalat yapılamıyor, kısaca kıtlık başgösteriyordu. Buna karşın iktıdar, çıkış yolu olarak, örneğin erken seçimi değil, baskı rejimini uyguluyordu. İktidara muhalefet eden yazarlar, düşünürler, tutuklanıyor, gazetelere sansür uygulanıyordu. Öğrenciler ve halk sokağa dökülünce, polis bunları dövüyor ve bir kısmını tutukluyordu, üniversiteler kapatılmış, Ankara ve İstanbul’da örfi idare ilân edilmişti. Ve de en son bardağı taşıran, muhalefet lideri İsmet İnönü’ye 10 celse Meclise alınmama cezasıyla, bunu takiben muhalefet milletvekillerinin Meclis’ten zorla dışarı çıkarılmaları olmuştu. 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bütün bunları, ayrıntılarıyla, bilmemesine imkân yok! Öylese, İzmir mitinginde neden böyle çelişkili konuşuyor? Oy alma uğruna, bir tarih olacak geçmişi tahrif etmeye, rahmetli Adnan Menderes’in anısını çarpıtarak kullanmaya değer mi? 

 
Toplam blog
: 48
: 480
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

10 Şubat 1931'de Ankara'da dogdum. Ilk, orta ve liseyi "Galatasaray" Lisesinde tamamladim. Isviçre, ..