Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Oy Yerine Kazanılan Belediye

İttifaklar nedeniyle partilerin durumunu öğrenemeyeceğiz. Aslında ittifaktaki partilere oy veremeyecek olan biri sırf ittifak yaptıkları için oy verebilir.

İki partili siyasete doğru gidildiği söylemi de boş değil. Her partinin kazandığı belediye aldığı oyu gösterecek.

Burada “Tek başına almadı” sözü geçerli olmaz çünkü ittifaktaki diğer parti de tek başına almadı, yani bir parti ne aldıysa helalinden.

Hangi ittifak daha fazla oy aldıysa o kazandı, şu kadar oy bu kadar oy değil kazanıp kaybetme söz konusu.

Ama Cumhur ittifakına nazaran Millet ittifakının siyasi gücü(oy oranı)zaten düşük olduğu için bu oranı yukarı çekebilirlerse kazanmış değil ama kazançlı sayılacaklar.

Üç büyük şehri bir taraf kazanırsa diğer taraf Türkiye’nin tamamını alsa ve oy oranı ne olursa olsun kazanmış sayılmaz.

Partilerden birinin değil muhalefetin ya da iktidarın kazanması söz konusu. Partilerin oyları belli olmayacağı için ne kadar düştükleri yükseldikleri de belli olmayacak. Oy oranının düştüğü söylenen AKP’nin oyu düşse de biz bunu anlayamayacağız,  ittifak %45 oy aldıysa “Hepsi benim, kaybetmedim” Ülkenin durumu nedeniyle sonuçtan endişe eden partinin ittifakı bilinçli olarak düşündüğü akla gelir.

Muhalefet şüphesiz tek tek daha fazla oy alırdı ama karşısı ittifak yapınca başka şansları kalmadı. Tersine Cumhur ittifakında partiler zayıf ittifak güçlü, tek çareleri ittifaktı zaten.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..