Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '13

 
Kategori
Kitap
 

Öykü yıllığı

Öykü yıllığı
 

2012 öykü yıllığı günümüzün en ünlü eleştirmenleri, yazarları, şairleri, genel yayın yönetmenleri editörlerinin katıldığı bir soruşturma sonucunda ortaya çıkmış. Bu soruşturmaya katılanlar arasında Feridun Andaç, Semih Gümüş, Özcan Karabulut, Şükran Farımaz, Burcu Yılmaz, Hüseyin Su, Ahmet Telli, Salih Bolat bu soruşturmaya katılanlardan bazıları. Bu derlemeyi Kemal Gündüzalp bir araya getirmiş. 2012 yılında öykü dünyasında neler olup bittiğiyle ilgili çok iyi bir antoloji niteliği de taşıyor.  

Bu yıllıkta öne çıkan yazarlar ve bunların öykülerinden örnekler de yer alıyor. Basılan tüm kitaplar hakkında bilgi veriliyor. Bu yapılırken çeşitli sınıflandırmalar da yapılmış. Yeni Öykü, Çeviri Öykü, Seçme öykü, Çizgi Öykü. Görüşüne başvurulan kişilerin bu yılın öne çıkan yazarları konusunda görüş ayrılıkları olsa da ortak isimlerde yer alıyor. Sine Ergün, Yalçın Tosun, Türker Ayyıldız, Bora Abdo, Fadime Uslu, Pelin Buzluk, Murat Yalçın hepsinde ortak isimler.

Yayınlanan tüm öykü dergileri taranarak, kaç öykü yayınlandığı, öyküsü yayınlanan yazarların isimleri tek tek tespit edilmiş. Öykünün son yıllardaki gelişiminin en iyi göstergelerinden biri yayınlanan öykü dergilerinin ve kitaplarının sayısındaki artış.

Nitelikli öykü yazarlarına gösterilen ilginin en önemli nedenlerinden biri de günümüz insanının kısa ve öz anlatımları beğenmesi.

Öykülerin üsluplarındaki çeşitlilik, kurgulanan dünyaların renkliliği öykünün gelişimi açısından çok sevindirici.

 

 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09
 
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atöly..