Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '11

 
Kategori
Deneme
 

Öykücü

Öykücü
 

Öykücü anlatıyor gözleri benden uzakta, ardımda bir yerlere dalmış. Düşünmeden, sanki dışarıdan iniyor sözcükler dudaklarının ucuna ve öylece çıkıveriyor. Kendi bile fark etmiyor. O başka yerlerde, kaybolmuş şehirlerde gözleri neyi arıyor?

 Dalıp gitmişim peşi sıra öykücünün ondan ayrı, ondan uzak, onunla. Gözlerim kırpılmaz, nefesim bile durur onu dinlerken. Bir de piyanoyla keman dinlerken öyle olur ya insan. Ruhun süzülür gider ya! Uçmuştur senden uzağa bilmediğin bir dünyaya. Hayranlık bu!

 Hayranlığımda yücelir öykücü. Pamuk şekerleri var onun hem de her renkten, hiç bir çocuğun boynunu büktürmemiştir. Çınarlar büyütmüştür O, yorgun yaşlı bedenler altında soluklanır, gelip geçerken.

 Yüreğinin şiirlerini bestelemiştir her dilde, yüreği gençler tanırlar onu.

Sizinle ağlayabilir de sizi hiç tanımasa blle. Size hiç dokunmadan sarabilir de, fark etmeden sarınırsınız. Gülerken anlattığı öykünün bir an, bir yerinde gözleriniz sizden özgür damlalar süzer. Ve yine bir anda değişir her şey. Gözlerinizde çiğ, gülümsemeye başlarsınız yine fark etmeden.

 İnsanın en doğal hallerini yakalayıverir öykücü. Çiğ dolu gülüşlerin güzelliği onda sırdır. O isterse taşırır kalbinden dışarı. Siz anlamadan sızdırıverir güzelliği içinize.

 Basit öykü insanlarından masal kahramanları yaratır O. Sürüklenir gidersiniz peşinden ya heyecanla, ya hüzünle ya da gülerek.

 Varlığında eriyip yok olduğum öykücü, hayranlık bu!

 

http://www.dailymotion.com/video/xe30fv_can-atilla-vivaldi-ystanbul-da_music

  

 
Toplam blog
: 70
: 731
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1973 İstanbul doğumluyum. Lise mezunuyum. Evliyim. Bir reklam ajansında çalışmaktayım. Laf o..