Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Oylar düşmez, ya ülke?

Oylar düşmez, ya ülke?
 

Milliyet


AKP kapatılmalı mı? Bunun cevabını verecek belli.
Sayın Başbakan'ımız parti'lilerine oylarımız düşmez merak etmeyin demiş. Evet , bir ülkede bu kadar işsiz aç insan varken, devlet'i yönetenler sadaka politkası ile poşet'le erzak dağıttıkca oylar düşmez. Bundan kimsenin şüphesi yok." Halk isterse şeriatı da getirir" Bu mantığı hukuk devleti'nin önüne oturtursan kapatma davası için gerekli tetbirleri de alırsınız. Bir de herkesin kendi işine bakmasını öğrenseniz.
Vatandaş istediği gibi yorum yapabilir. Bu ülkede hırsızın yalancının, gammaz'ın ceza almamasını savunanlar olabilir. Bu ülkede cinayeti, adaletin yerine gelmesi diye algılayıp ceza almamasını savunan olabilir.
Bir iktidar kendisini de denetleyecek kurumların olmasından( Günümüzde olduğu gibi) rahatsız olabilir. Bu rejimin adına demokrasi denebilir mi? Sap'la saman birbirine karıştı. Bu kadar bilen arasında doğruyu bulmak gerçekten zorlaştı. AKP nin kapatılmasına karşıyım demek özgürlükcü olmakla eşdeğer oldu nerdeyse.
Ben hukukun herkese lazım olduğuna inanırım. Eğer bu ülkede yargı bağımsız diyebilecek'sek, Yargıtay Başsavcısı hukukun uygulanmasından yana Anayasa mahkemesine başvurmuş'sa telaşa hiç gerek yok.
Bu ülkede hukuku yok saymanın nelere mal olduğunu görmeyecek kadar körleştik. Bırakalım yargı işlesin. Bundan hiçkimsenin rahatsız olmasına da gerek yok. Yargının hakim olmadığı düzene postal hakim olur. Postalın rengi de hiç önemli değil. Hitler seçimle geldi, Evren ihtilalle ne farkı var? İkisi de postal. Sayın Tayyip Erdoğan ben demokrasiye inanıyorum diyorsa, Hukukâ saygı duymalı ve davanın sonunu sukunetle beklemeli.
Hukuka saygı duyulmazsa ne olur?
1- Resme bak.
2-Hitleri hatırla.
3-Hukuk'a güven
4-Hukuk'a güvenmiyorsan sakın iktidar'a da güvenme.
5-Özgürlük alanının başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğini unutma!
Soru : AKP kapatılmalı mı?
Cevap: Bırakalım bunun cevabını hukuk versin.
Allah'ta bu ülkede yaşayan herkese sabır versin.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..