Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Oylarımız Seyfi Solukal'a

Oylarımız Seyfi Solukal'a
 

"Türkiye soluk alsın” eylemine hazırlık aşamasında yaratılan hayali Büyükşehir Belediye Başkan adayı


17 Mart 2009 Salı günü Greenpeace Ankara'da Kızılay Meydanı'ndaki Gökdelende 7 aktivistle "nükleer ihalenin durdurulması için bir eylem gerçekleştirdi.

Greenpeace'den edindiğim bilgiye göre, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun, Atomstroyexport- Inter RAO- Park teknik konsorsiyumunun teklifini teknik kriterler açısından yeterli bularak (ihale şartlarını hiçe sayarak) onaylandığını öğrendim.

http://www.greenpeace.org/turkey/news/nukleer-ankara#1 linkinde yayınlanan kampanya metni şöyle:

"Sayın Bakanlar Kurulu Üyeleri,

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun, Atomstroyexport- Inter RAO- Park teknik konsorsiyumunun teklifini teknik kriterler açısından yeterli bularak onayladığını öğrendim. Şimdi son kararı verecek olan sizlersiniz.

Bir vatandaş olarak, nükleer enerjinin Türkiye’nin enerji konusundaki ihtiyaçlarını karşılamadığını düşünüyorum. Eğer nükleer santral teklifini kabul ederseniz, Türkiye’nin hem çevresel hem de ekonomik bir felakete doğru yol almasına neden olacaksınız.

Enerjide dışa bağımlı olmayan, iklimin korunması için çalışan bir Türkiye için temiz ve çevre dostu bir enerji sistemi oluşturmak istiyorsanız yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji verimliliğine yatırım yapmalısınız.

Saygılarımla, "

...


Bunun dışında belediye başkan adaylarına "Kömürden elde edilecek enerji" ile ilgili olarak kampanya başlatmıştır (http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/enerji/komur/solukal):

Sayın Adayımız,

Greenpeace’in www.solukal.org sitesinde isminizi gördük ve henüz “Güneş için Belediye Başkanları” girişimine katılmadığınızı gördük. Sizin çevremizi ve iklimimizi yıkıma uğratacak, hepimizin sağlığımızı tehdit edecek olan termik santral planlarına yaklaşımınızı gerçekten de merak ediyoruz. Bu santraller Türkiye’yi kirletirken siz seyirci mi kalacaksınız?

Biz, bu santrallerin toplumsal ve çevresel bedellerini pahalıya ödemek yerine Türkiye’de enerji tasarrufunun ve yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi gerçekleştirebilecek kadar cesur belediye başkanları bizleri yönetmeyi hak ediyor.

Niyetinizi anlayabilmemiz ve oy verirken kararımızı belirleyebilmemiz için bu planlara lütfen artık sessiz kalmayın. İsminizin kara listeden çıkarılması için zaman kaybetmeden “Güneş için Belediye Başkanı” adayı olun. Türkiye Soluk Alsın.

...

Ayrıca Küresel ısınmayla ilgili olarak MELİKE DEMİRAĞ'dan "Dünya Anamızın ağzı"yla söylediği "DUYUN BENİ" adlı şarkısını dinlemek isterseniz http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/enerji/komur/melikedemirag linkini tıklamanız yeterli.


...


Oylarımız bu dönem Seyfi SOLUKAL'a... ( http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/enerji/komur/solukal/seyfisolukal )

Tertemiz, yaşanılası bir dünya dileğiyle.

 
Toplam blog
: 59
: 912
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

1955 Milas doğumluyum. Nüfüs kaydım orada ama "doğduğun yer değil, doyduğun yer" memleketin olurmuş ..