Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Öyle bir dert ki düşman başına

Öyle bir dert ki düşman başına
 

John Brown's public dip


Türk dış politikası, son İsrail olayı ile iyice kızıştı. AB ve ABD politikalarının Türkiye’ye karşı samimi olmaması ve sürekli oyalayıcı görünmesi, “yeni bir dünya kurulur, Türkiye de bu dünyanın içinde yer alır” sözüne uygun olarak , “eksen kayması” da adı verilen çizgide Türkiye, rotasını değiştirmekte yorumları yapılıyordu. Bu rota; “komşularla sıfır sorun”, Doğu ile işbirliğinin artırılması, kuzeydeki ilişkilerin dostane bir şekilde yürütülmesi. Arap dünyası ile sıcak ilişkiler. Üçüncü dünya ile kapasitelerin ortaya konulması, İslam ülkeleri ile eski soğuk ve güvensiz ilişkilerin güvenli sağlam çerçevelere oturtulması ve Kıbrıs , Ermenistan, Yunanistan gibi ülkelerle mevcut sorunların asgariye indirilmesi şeklinde dış politikada yoğun çalışmalar olarak gösterilmekteydi. Türkiye, başta Ergenekon adı verilen operasyonlar ve terör olayları ile yoğun iç gündem yaşardı.

Türkiye kendi iç sorunları ile uğraşırken, Deniz Baykal komplo kaseti ile sarsıldı. Bu olay üstüne beklenmedik bir şekilde ana muhalefet ve CHP genel başkanı istifa etti. Parti başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi ile siyasi gündem durulmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu tüm medya gündemini günlerce meşgul ederken Gazze yardım konvoyu ve İsrail meselesi çıktı.

Bela veya dert çağırı çağırı geldi ve yardım konvoyuna kanlı baskın sonucu ölenler ve yaralananlar.

Yardım konvoyu olayı, ülke gündemini tekrar hızlı bir şekilde değiştirirken dünya gündemini de alt üst etti. Televizyonda görebildiğimiz kadarıyla protesto gösterileri sürüyor. Yine edindiğimiz bilgilere göre muhterem kardeşlerimiz Araplardan pek ses seda yok. Bunun üzerine, ”Bize noluyor” yorumları yapılmakta.

İnsani yardım olarak düşünülmesi ve bilinmeyen derin konularla beraber olayın içinde Türk vatandaşlarının bulunması gibi sorunlar ister istemez Türkiye’yi işin içine çekti.

One minutten beri bir şeylerin olacağı kestirilebiliyordu. İsrail ve Arap uzlaşmazlığı, başta Türkiye olmak üzere dünyanın başına bir dert açacağa benziyor.

Bir de son terör olaylarında şehit düşen fidanların bu olayın gölgesinde kalması. Ayrıca iki büyük olayın aynı anda olması kafalarda bir takım kuşkuların doğmasına yol açtı. Gemilere saldırılar, tahrikler…

Dünya savaşlarını hatırlatıyor. Bir de Hitleri.

Dost kazanmak zor, düşman kazanmak kolay. Haydi hayırlısı.

Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..