Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Öyle geçer ki zaman

Öyle geçer ki zaman
 

 

Zaman sıkıntılı akmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yazın girişinde umutsuz, sıkıntılı günlerden bahsetmiştim, yaz bitti sonbahara giriyoruz tablo değişmedi yine günler rahatsız. Şehit haberleri toplumu iyice umursamaz bir hale soktu, neredeyse her gün bir şehit veriyoruz. Askerlerimizin ötesinde polisler, savcılar ölüyor. Yetkililerden hala ciddi bir açıklama duymuyoruz, kulağımızın üzerine yatmaya devam ediyoruz. Anlaşılır gibi değil. Eğitim bildiğiniz gibi, laiklik ayaklar altında takan yok.

Son haber “Balyoz davası”nın sonucu, adlarını saymaya gerek yok 330 subayın 20 yılla 16 yıl arası darbe teşebbüsünden ceza alması (darbe yapsalardı ne kadar ceza alırlardı kim bilir). Birkaç cılız sesten başka tepki yok gibi, yanlı medyada yanlı yazarçizer, hukukçu durumu yorumluyor. Geçmiş yıllardaki darbeler anlatılıyor. Durum içler acısı. Darbelerin istenmeyen bir hareket olduğunu, çağımıza yakışmadığı, topluma zararları olduğunu herkes biliyor. Ayrıca darbelerin dış desteksiz yapılamayacağı da biliniyor.

Bu noktada soru şu kamuoyu bu durumu nasıl yorumluyor veya destekleyenler çoğunlukta mı? Benim kanaatim, birçok kişinin umurunda bile değil. Yarın öbürüsü gün Ergenekon davası da benzer biçimde sonuçlanır. Şehitlerimize nasıl duyarsızlaşmışsak bu kararlara da uyuşmuş gözlerle bakar, günlük hayatımızı sürdürürüz. Sıkıntısı bizim gibi birkaç duyarlı insana düşer, boş yere üzülür, sağda solda konuşur yazarız. Sanal alemde sen söyle sen işit’i oynarız. Vatan elden gidiyor diye feryat ederiz, kimselere duyuramayız. Ve zaman geçer, bir bakmışız iş işten geçmiş, ne yapsan nafile.

Hegel’in diyalektiğinde, tez ve antitez den senteze geçiş anlatılır. Sentez yeni tezi, yeni tez antitezi ve bir sonraki sentezi oluşturarak olaylar birbiri ardına devam eder, denir. İlluminatinin kullandığı yöntem olduğu söylenir. Kamuoyunu istediği yöne yönlendirmek için bir düşman yaratır, o düşmanı besler büyütür, ardından bu düşmana bir rakip oluşturur, bunların savaşından yeni düzen ortaya konur. Bu oyun öyle ustaca oynanır ki, sen ben bunu anlayabildiğimizde iş işten geçmiş olur. Tıpkı bugün olduğu gibi..

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..