- Kategori
- Deneme
- Okunma Sayısı
- 218
Öyle işte

Görsel internetten alıntıdır.
Hiçbir şeye sahip olmadım hayatta, eşlik ettim sadece.
Deniz de benim değildi, dağlar da. Güneş de benim olmadı hiçbir zaman. Kiminin yanında durdum, karşıdan baktım kimilerine, onunla ısındım bazen de.
Evrenin orkestrasına eşlik eden danstı,
Ritüeldi herşey...
Nuray Dilruba ÖRS
Bilecik 2010
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

DÜŞÜN ki, gözünü herşeyden sakınırsın, göz senindir çünkü... yavrunu da sakınırsın, hem de kendi gözünden bile önce, bütün yavruları da sakınırsın ama kendi yavrunu daha bir özel sakınırsın. Bir "gerçektir" bu! Onun içindir ki işte tüm şu evrenin ve 'doğa'nın da kendinin olduğunun idrakına varmış olan insan ancak doğayı da "yeterince ve gereğince" sakınabilir koruyabilir ancak. İnsanlar da insana aittir, ama öyle düşünmediği için değil midir insanın bir diğerini sakınıp kollayamaması hatta dışlaması? Üzmesi, zarar vermesi? Onun da kendi gibi, kendi türüne ait, kendine ait, kendinden biri olduğunun idrakına varabilmiş olaydı dışlar mıydı?? Onun içindir ki işte, tüm şu evren herşey bize aittir.. sadece henüz bunun idrakında değildir insan, hepsi bu.
Filiz Alev 03.04.2012 23:34- Cevap :
- Bense tam tersini düşünmüşüm demekki bir gece uzanmış kitabımı okurken aklıma düşüvermiş olan sözcükleri kitabın arkasına karalamışım çalakalem, sonrasında buraya aktardım.Hiçbirşeyin sahibi değilim sadece eşilk ediyorum yaama diyorum ben kendimce.Canım sana teşekkür ediyorum, neden mi? Değer verip, saygı duyup, önemseyip okuduğun bu değerli yorumları yaptığın için.Sevgilerimle... 04.04.2012 1:04
SADECE VE SADECE BEKÇİYİZ :( ÇOOOOK GÜZELDİ KUTLUYORUM.SEVGİLERİMLE.
Şennur Köseli 03.04.2012 19:31- Cevap :
- Öyle işte canım benim aynen öyle.Sevgilerimle. 03.04.2012 19:45
ritüeldi herşey, yazı da güzeldi... kısa ama çok şey vardı içinde...
İbrahim ARSLAN 03.04.2012 17:30- Cevap :
- İnanırmısınız,az önce sizin bir yazınızı okudum (Sanal alemin delisi) bu kadar tesadüf olabilir ancak.Selam ve sevgilerimle. 03.04.2012 21:24
Ben ise bütün şu "bütün"ün bize ait olduğunu düşünüyorum. Bütün şu doğa ve içinde barındırdığı herşey ile, hepsi bizim ve insan için. Bütün şu iyilikleri, güzellikleri, hoşlukları doğrulukları gözümüzden bile sakınmamız, korumamız gerektiğini düşünüyorum.
Filiz Alev 03.04.2012 16:29- Cevap :
- Bize ait mi Filiz'cim? Bence ait değil belki emanet ve haklısın korumammız kollamamız ve bırakıp giderken de kusursuz devretmemiz gerek.Selamlar güzel arkadaşım, sevgilerimle... 03.04.2012 21:26