Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
TV Programları
 

Oylum Talu ve abartı

Oylum Talu ve abartı
 

Programın adı "Burası Haftasonu".. Sunucu Oylum Talu.. Misafirleri son zamanların popüler grubu Yüksek Sadakat. Oylum Hanım yine öyle bir abartıyor ki işi sanki sanırsınız Beatles veya Queen filan var sahnede.. Bu arada Yüksek Sadakat yılın grubu seçilmiş filan.. Hangi kriterlere göre ve kimler arasından kimler seçtiyse..

Cumartesi sabahı Habertürk kanalına takılmışız.. Programın adı Burası Haftasonu.. Ekranda Oylum Talu isimli genç hanım spiker var.

Ekranda çizdiği tip “modern, entelektüel, bilgili” bir Türk kadını.. Ekrana misafirleri geliyor sırayla. Bunlardan biri İngiltere’de dans yarışmasına katılmış çok da başarılı olmuş ve biri sürü hayran kazanmış bir İngiliz çocuk.. 12-13 yaşlarında filan herhalde.. Oylum Hanım öyle bir sunuyor ki çocuğu sanırsınız Michael Jackson filan katılıyor programa..

Diğer bir deyişle koskoca Habertürk ekranını işgal ediyor.. Ekranda seyirciye sunmakta olduğu bir incir çekirdeğini doldurmuyor, o anda. Beylik sorular.. vesaire.. Üstelik o sırada tesadüfen stüdyodan geçmekte (?) olan çocuğun annesini de apar topar kolundan tutup stüdyoya çekiyor Oylum hanımefendi.. Ona da aynı beylik sorular vs.. Yani bayağı ihya ediyor seyirciyi kendileri..

Bundan sonraki misafirleri de son zamanların popüler grubu Yüksek Sadakat. Oylum Hanım yine öyle bir abartıyor ki işi sanki sanırsınız Beatles veya Queen filan var sahnede.. Bu arada Yüksek Sadakat yılın grubu seçilmiş filan.. Hangi kriterlere göre ve kimler arasından kimler seçtiyse..

Bu grubun bir tane hit şarkısı var malum.. Adı "ARAYAMAM"... ve de hakikaten çok hoş bir şarkı.. Onun haricinde insanın aklında kalan, “hakikaten amma da güzel şarkı ya” dedirten başkaca bir hit şarkıları olduğunu söylemek pek de mümkün değil galiba..

Burada üzerine basa basa söylemek istediğimiz şu; Lütfen “ABARTMAYIN”.. Bir takım reyting kaygılarıyla, veya programı dolduracağım diye bir şeyleri olduğundan büyük vs göstermeye çalışmayın.. Ne olur hakkından fazla değer yükleme huyundan, uygulamasından vazgeçin.. İnsanları (bilhassa bilmeyenleri) kandırmayın..

Evet Yüksek Sadakat düzgün bir grup… Çok da güzel bir şarkı yapmışlar.. Ama onlara adeta bir MFÖ, Bülent Ortaçgil, Mor ve Ötesi muamelesi çekmek en hafif ifadeyle ABARTMAK, başka ifadelerle “kandırmak, müzikten çok da anlamamaktır”.. Bugüne kadar ancak bir tane hit şarkı yapabilmiş bir gruba bu kadar çok “abartılı” kabul gösterirsen, o ekrana MFÖ, Bülent filan çıkınca ne yapacaksın.. İnsanlar aradaki farkı nasıl algılayacaklar.. Herkese hak ettiğini vermeye çalışalım.. Ne olur şu abartı huyumuzdan vazgeçelim.. Hele yönlendirici bir pozisyondaysak bir şekilde (o ekranın o an ev sahibi olduğumuz gibi)..

Madem ki o ekrana çıkıyorsun oranın hakkını layıkıyla vereceksin.. Yalap sap değil..

BİR DÜŞÜNEN http://www.turkiyeinternette.com/haber/7117-kara-tahta-oylum-talu-ve-abarti.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..