Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Oynatacaklar seni Diyarbakırspor!

Oynatacaklar seni Diyarbakırspor!
 

Oynatacaklar Diyarbakırım, oynatacaklar


Hay siz çok yaşayın olur mu Diyarbakırspor'lu yöneticiler. Gaziantepspor maçından sonra meydana gelen çirkin tezahüratlar nedeniyle bundan böyle maçlara çıkmayacaklarını açıkladılar. İlk olarak da önümüzdek hafta oynanacak olan Galatasaray maçına çıkmayacaklarmış...

Oldu mu şimdi? Futbol artık spor karşılaşması değil ki siz daha bunu öğrenemediniz mi? Siz, GS maçına çıkmazsanız çıkmayın kimsenin umurunda değildir. Ancak, bu maçı naklen yayın programına alan yayıncı kuruluş ne yapacak? O maçı izlemek için milyon dolarlar yayıncı kuruluşun kasasına dolacak. O da ligdeki spor kulublerinin havuzlarına katkı sağlayacak. Zaten yayıncı kuruluş üç büyüklerin naklen yayınından para kazanıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray oynacak da televizyonda yayınlanacak o da izleyenlere ulaşacak, yayıncı kuruluş paraları kazanacak. Oysa, deseydiniz ki Gaziantep maçına çıkmayacağız vallahi kimsenin umurunda olmazdı. Çünkü o maçı kaç kişi TV'den para verip de izleyecekti Allah aşkına?

Bunun bir de "İddea" yayın hakkı var. E şimdi İddia'da en fazla oynanacak ve üzerinde bahis oynanacak maç elbette üç büyüklerin maçları. Şimdi, sen tutup da GS maçına çıkmazsan bu İddea'nın durumu ne olacak? İddia nasıl gelirini arttıracak?

Bunun bir de ligin zirvesini etkilemesi var. Şimdi siz GS maçına çıkmazsanız GS hükmen galip sayılayacak ve daha Cuma akşamından GS üç puan avantajla ve bir sonraki hafta da dinlenmiş olarak maça çıkacak. Yani, bu tutumunuz GS için büyük bir avantaj olacak. Oysa, yayıncı kuruluş ligin heyecanlı olması için aradaki puan farklarının bile zirvede açılmamasını istiyor. Çünkü, zirvede puan farkı arttıkça o maçların izlenme sayısı da azaliyor ve yayıncı kuruluş para kazanamıyor. O nedenle sık sık olmadık maç sonuçlarına rastlıyoruz. Ligin en üstündeki takım ile bir altındaki takım arasında 25 puan fark olsa bile gün geliyor o fark kapattırılıyor ki yayıncı kuruluş para kazansın.

O nedenle sizi bu maça çıkartacaklar ve paşa paşa oynatacaklar. Üzerinizden de para kazanacaklar. Siz bırakın bölücü sloganların protestosunu da, üzerinizden para kazananlara bakın.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..