Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Oynayarak kazanmak ve Beşiktaş

Oynayarak kazanmak ve Beşiktaş
 

ajansspor.com


Beşiktaş sezonun 24. Lig maçında Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe’nin 2 puan kaybettiği haftada, yarın da Trabzonspor-Galatasaray maçından gelecek muhtemel puan kayıpları düşünüldüğünde kıymetli bir 3 puan haneye yazılmış oldu.

Beşiktaş, 4-4-2 düzeniyle başladı karşılaşmaya. Çift ön liberolu ve çift forvetli bu sistem Denizli’nin Beşiktaş üzerine yakıştırabildiği en güzel diziliş olarak çıkıyor karşımıza. Ön liberoda Cisse-Ernst ikilisinin uyumu ve Sivok’un iyiden iyiye ele geçirdiği stoper pozisyonundaki başarısı ligin ikinci yarısının dikkat çeken defans organizasyonları arasına sokuyor Beşiktaş savunmasını.

Orta sahanın ofansif elemanları Tello-Delgado ikillisi ileride Nobre ve Bobo’dan oluşan forvet Hattı tamamlıyor. Holosko her iki mevkiinin ilk akla gelen alternatifi olarak maçların gidişatına göre Beşiktaş’ın takviye gücü oluyor.

Beşiktaş’ın artık oturmuş bu temel yapısı bugünkü Gençlerbirliği maçının da tarifiydi aslında. Yani özetle klasik bir Beşiktaş izledik bugün.

Ek olarak –özellikle ikinci yarıda- kapanan bir Gençlerbirliği karşısında ön liberoların –özellikle de Ernst’in- ofansa verdiği destek göze çarpan diğer bir unsurdu.

Holosko’yla beraber ikinci yarıda oyuna dâhil olan Yusuf ta görevini yaptı ve bu orta sahanın kulübede de çok kaliteli bir alternatifi olduğunu gösterdi. İkinci golün hazırlayıcısı da Yusuf’tu.

Kalede, sayıca az Gençlerbirliği atakları karşısında güven veren bir Rüştü ve defansta İbrahimler’İn sağlam duruşu vardı. Beşiktaş’ın bu yıl lotodan kazandığı Ekrem Dağ da geleceğe dair çok güzel sinyaller veriyor. Bugün de çok iyiydi ve güzel futbolunu da bir golle süsleyebildi.

Bugün, Türkiye’nin en büyük Beşiktaşlısı Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün de şeref verdiği maçta Beşiktaş yine taraftarlarının yüzünü güldürdü ve şampiyonluk yolunda iddiasını sürdürdü. Şüphesiz buna etken alınan salt bir 3 puan değil, oturmuş bir düzen, güzel futboluyla kaliteli bir takım, inanmış bir camia ve güven veren bir teknik yönetimdi.

Hakem için bir dipnot: Yazılacak veya tartışılacak hiçbir pozisyon yok, varsa da yok. Duruşuyla ve kararlarıyla dikkat çeken Deniz Çoban, umut veren hakemlerimizden. Ona da başarılar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..