Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

Oyum mazot partilerine!

Oyum mazot partilerine!
 

Bildiğiniz gibi 22 Temmuzda güzel memleketimizde mazot seçimleri yapılacak. Pardon, milletvekili seçimi miydi yoksa? Olur mu canım mazot seçimi resmen işte... Yani partilerimiz mazotu kaça satacaklarına dair bir yarışmaya girecek, milletimiz de en çok kim fiyat kırar, yanında en çok promosyonu kim verirse o partiden yana kullanacak oyunu. “Mazot 1 YTL olacak” diye başlayan vaat yarışması mazot alanlara üste para vermeye kadar uzandı. Hatta güvenilir kaynaklardan alınan bir habere göre, adını Özmazot Partisi’ (ÖMP) olarak değiştiren parti, seçim propagandası döneminin son haftasında 10 litre mazot alana üste bir dizel otomobil vermeyi vaat edecek. Şimdi vatandaşlar heyecanla bu haberi bekliyor. Otoriteler, ÖMP’nin sözkonusu vaadini iyi bir zamanlamayla duyurması halinde seçimden birinci parti olarak çıkacağına kesin gözüyle bakıyor. Zaten son günlerde yapılan bir ankette, ÖMP’nin adını değiştirmesinden ve liderinin miting konuşmalarını bir mazot tankerinin üstünden yapmaya başlamasından sonra oylarını yüzde 25 oranında arttırdığı görülüyor. ÖMP’nin lideri Cam Süzen, konuşma kürsüsünde devamlı olaraktan bir şişe soğuk mazot bulunduruyor ve konuşması bitinceye kadar onu içip bitiriyor. Miting alanına doluşan vatandaşlar, Süzen mazotu her kafasına dikişinde coşkuyla kendinden geçip “iç iç iç iç” diye tempo tutuyor. Mitinge katılanlara 30 gramlık plastik poşetler içinde mazot dağıtılıyor. Partinin seçim kampanyası şarkısının sözleri de mazotla ilgili ve gayet manidar:
“Ne potasyum ne azot
Bir tek sen varsın mazot
Olmasın dünyada ne ağaç ne ot
Sen bize yetersin mazot”

Tabii ÖMP’nin mazota ilişkin vaatlerinin hayli prim yaptığını gören öteki liderler de ondan geri kalmamaya çalışıyor. Adını Cumhuriyet Hakiki Mazot Partisi (CHMP) olarak değiştiren partinin lideri de televizyon röportajlarında, mazota eskiden beri sempatisinin olduğunu, her sabah mutlaka mazotla duş aldığını açıkladı; ayrıca televizyon stüdyolarındaki spot lambalarının ısısından korunmak için yanında devamlı soğuk mazot bulundurduğunu söyleyerek canlı yayında hem kendisi içti hem de programın sunucusuna ısrarla ikram etti. Sunucu mazottan bir yudum alıp anında geri püskürttüyse de o anda kameralar başka yöne çevrildiği için seyirciler bunu göremedi. Televizyon programından hemen sonra yapılan kamuoyu yoklamaları CHMP’nin oylarının da yüzde 25 arttığını gösterdi. CHMP son olarak, mazot alanların vergi borçlarının silineceğini ve sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılacağını vaat ediyor. Ayrıca, partinin Fenerbahçe kulübüyle yaptığı protokole göre, 50 litrelik mazot faturasıyla Fenerbahçe kulübüne başvuranlara kombine bilet verilecek.

Ucuz mazot vaadinde rakiplerinden geri kalmak istemeyen ve adını Köylü Demokratik Mazot Partisi olarak değiştiren KDMP’nin lideri de mitinglerde üzerinde dünyaca ünlü petrol şirketlerinin arması olan bir şapka takıyor. Ayrıca seçim otobüsünün üstünde ve kürsünün iki yanında ikişerli olarak sıralanmış dört adet mazot pompası yer alıyor. Pompaların hortumlarını tutmuş dört dansçı genç de liderin konuşması öncesinde mitinge katılanları hareketli danslarıyla coşturuyor. KDMP ise, ucuz mazot vaadiyle başlattığı seçim kampanyasında, işi 1 ton mazot alana bir petrol kuyusu vaat etmeye kadar götürdü.

Bütün anketler bu üç partinin 22 Temmuz seçimlerinde oyları silip süpüreceğini gösteriyor. Şimdilerde öteki partiler de mazot vaatleri yarışına hız verdiler ama bu üç parti yarışa erken başlamanın avantajına sahip.

Peki nedir bu mazot denen kıymetli madde sevgili okurlarım? Ortadan kaybolduğum günler içinde kendimi bu işe verip sizin için araştırdım. Ben diyeyim otuz beş, siz diyin 40 dakika zaman, üç dal sigara, bir adet arjantin bardak bira, sekiz metreküp oksijen, bir bölümlük televizyon dizisi ve üç adet reklam kuşağı harcayıp mazotun hayatımızdaki yeri ve önemini ortaya çıkardım. Ulaştığım sonuçlara göre, mazot denen değerli sıvıya partilerimiz az bile önem veriyormuş. Bi kere insan vücudunun dörtte üçünün, dünyanın ise üçte ikisinin mazottan oluştuğunu biliyor muydunuz? Ya akşamcıların vazgeçilmez temel nevalesinin mazot olduğunu? Bir bardak mazotun insan vücudunun bir günlük bütün protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitamin ihtiyacını karşıladığını? Dünyamızın magma denen iç organlarının tamamen mazottan oluştuğunu? Bünyedeki mazot eksikliğinin diş etlerinde kanamaya ve diş çürümelerine, ayrıca hamilelerde anormal doğumlara yol açabildiğini? Fabrikaların mazotla çalıştığını? Mazotun bitkiler için yaşamsal önemde işlevlerinin bulunduğunu? Ve daha say say tükenmez faydalarının olduğunu?! Ben de artık çiçeklerimi mazotla suluyorum, gürül gürül boy verdi mübarekler!

Ben şahsen bunları ortaya çıkardıktan sonra partilerimizin bu konuya bugüne kadar niçin duyarsız kaldıklarını anlayamadım sayın okurlarım. Burada ÖMP lideri Cam Süzen'in hakkını teslim etmek ve onu kutlamak lazım. Neyse geç olsun da güç olmasın. İşte nihayet bir seçimde önemi anlaşıldı mazotun. Zaten milletimiz de gereken ilgiyi gösterdi. Seçimlerde benim oyum da mazot partilerinden birine gidecek. Gönlüm bir mazot partileri koalisyonundan yana...

Önemli caution/uyarı!: Mazot araştırma sonuçları tamamen espridir. Kimse içmeye falan kalkıp ne kendi ne de benim başımı belaya sokmasın!

Foto: http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.alexanderkharlamov.com
 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..