Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Oyum neden hayır…

Oyum neden hayır…
 

Oyumun neden hayır olduğuna geçmeden önce canım ülkemden bazı manzaraları not etmek istiyorum. Çünkü bu aldığımız notlar, tarihi oluşturacak notlardır.

Bu sıcak havanın sıcak polemiği: Havuzlu villa.

Başbakana ait bildiğimiz, değeri milyar dolarlarla ölçülen havuzlu villalar sitesi varya, başbakana ait değilmiş. Bu gün bazı gazeteler tapuyu çarşaf gibi yayınlamışlar. Bütün bu mal mülk başbakanın oğullarına aitmiş, başbakan da kiracıymış. Bunu duyunca sayın Arınç’ın gözleri kesin yaşarmıştır. Koskoca ülkenin başbakanı kiracı, vah vah. Çocukları onca parayı nereden mi bulmuşlar, doğrusu bilmiyoruz. Kim bilir sünnetlerinde gemiler dolusu altın takılmış olabilir. Yoksa altınlarla gemi mi alınmıştı, bilemiyoruz. Çıkar açıklarlar. Herhalde.

Başbakanımız Dersimi CHP bombaladı demiş. Neden? O dönemde CHP iktidarmış ta… Bu mantığa göre sekiz senedir Kürtleri AKP mi öldürdü diye soru geldi aklımıza ama boşverin, sormayalım. Anlaşılan başbakanın danışmanlarının tarih bilgisi çok zayıf. O dönemde kimin başbakan olduğundan bile haberleri yok. Üstelik o olayların referandumla ne ilgisi var anlayamadık.

Şimdilerde AB ile ilgili olan bir bakanımız var, başbakan onu hemen görevden almalı. AB bakanlarının demokrasi kültürünü bozacak. Egemen Bağış. Neden mi? Bakın ne demiş.

Referandumda “hayır” oyu kullanacakların aklından zoru vardır. İşte size demokrasi havarisi bir partinin bakanının demokrasi anlayışı.

Siz istediğiniz kadar “arkadaşım bunlar demokrasi bir araçtır” diyorlar, deseniz de ben yinede AB gibi demokrasinin beşiği kabul edilen bir toplulukla ilgili bakanımızın böyle bir demokrasi anlayışı olacağını ummazdım.

Bir yıl sonra seçim var ve bunların seçilememe ihtimali var. Bu yüzden boyunlarına asılı suç dosyalarından kurtulma adına düzenledikleri referandumdan “evet” oyu çıkartmak için bütün güçleri ile çalışıyorlar. Öyle ki, gözleri ülkenin bölünmeye adım adım gittiğini görmüyor veya umursamıyorlar. İşte size bir örnek.

DTP’nin eski Genel Başkanı, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun çözümü için BM’nin “arabuluculuk rolü üstlenebileceğini” söyledi “Kürt sorunu artık bir çözüm sürecine girdi” diyen Türk, uluslararası bir gücün “arabuluculuk rolu” üstlenmesinin de sorunun çözümünde önemli bir faktör olacağını ifade etti. Türk, “BM, Afganistan ve Irak’ta faaliyet gösteriyor. Her iki ülkede de iç çatışmalar nedeniyle BM devreye girdi. BM’nin 30 yıldır sürdürülen bu çatışmalı durumun sona erdirilmesi için rol alması tabii kii önemli” dedi. Türk, PKK’nın eylemsizlik kararının karşılık bulması durumunda BM’nin gözetiminde bir kamp oluşturularak, silahların teslim edilebileceğini söyledi.

Adam ülkemizi fırsattan istifade bölmeye çalışıyor, Başbakan muhalefete laf yetiştirme derdinde. Kürt kökenlilerden gelebilecek birkaç fazla “evet” oyu için korkum o ki hükümet bu adama dersini vermek yerine karşısına geçip sırıtacaktır.

Daha önceki yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır. Yirmialtı soruya benden tek bir cevap istemek benim insanlığımla alay etmek, beni mal veya taba yerine koymaktır ki, sırf bu yüzden bile böyle bir referanduma hayır diyeceğim, demiştim. Gelişen bu olayları da üst üste koydukça bir değil bin hayır desem azdır diye düşünüyorum.

16/8/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..