Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Oyun Yok Skor Var

Oyun Yok Skor Var
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligindeki Lazio maçı öncesi Akhisar Belediye Gençlik Spor ile karşılaştı. Sarı- lacivertliler açısından kolay geçmesi beklenen maç tam tersi bir şekilde seyretti.

Fenerbahçe’nin dizilişi belki bazı yorumcular tarafından 4-4-2 şeklinde ifade edilecektir. Fakat sarı- lacivertliler yine klasik 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıktılar. Sow, Webo’nun gerisinde orta alana daha yakın oynadı.

Fenerbahçe maça durgun başladı. Özellikle ilk 30 dakika pek varlık gösteremediler. Konuk Akhisar Belediye Gençlik Spor ise geriye kapanmadı. Yeşil- siyahlılar belki Fenerbahçe’nin de kötü olmasının nedeniyle rahat rahat oynadılar.

Daha sonra Aykut Kocaman Sow’u sola, Caner’i ortaya aldı. Bu değişikliğin ardından Fenerbahçe daha etkili olmaya başladı. Nitekim 30.dakikadan sonraki bu dönemde Sow’un müthiş şutunda top üst direğe çarpıp çizginin içerisinden sahaya döndü. Şut o kadar sert ve hızlıydı ki hiç kimse topun çizgiyi geçtiğini pozisyonun tekrarını izlemeden anlayamadı. Durması gereken yerde duran hakem bile topu göremedi. Elbette görmesi gerekirdi. Eğer Fenerbahçe puan kaybına uğrasaydı bu pozisyon çok tartışılırdı. Bu pozisyonun özellikle hafta içinde gol çizgisi teknolojisinin konuşulmasından sonra bu maçta yaşanması ilginç oldu. Platini bu teknolojiye çok sıcak bakmıyor. Şu an itibariyle önümüzdeki seneden itibaren 6 hakeme geçilecek gibi görünüyor.

Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. Webo’nun bu golü ders niteliğindeydi. Çünkü Webo kendi vurduğu ve kaleciden dönen sert kafa vuruşunun ardından kaleye koştu ve dönen topu filelere gönderdi. Pek çok futbolcu ilk vuruşun ardından pozisyonu seyretmeyi tercih ederdi.

Bu gol Fenerbahçe’yi rahatlattı. Bununla birlikte golden sonra yavaş yavaş oyunda üstünlük Akhisar Belediye Gençlik Spor’a geçmeye başladı. Hatta Akigolar bir ara oyunu tamamen Fenerbahçe sahasına yıktılar. Bu dönemde beraberlik golünü de bulabilirlerdi. Çünkü çok rahat top yapıyorlardı. Ama son paslarda beceriksiz davrandılar. Bu da Akhisar Belediye Gençlik Spor’un gol bulmasını engelledi.

Aykut Kocaman’ın 74.dakikada yaptığı oyuncu değişiklikleri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum. Selçuk’u düşen orta sahayı güçlendirmek için oyuna aldı. Webo’yu ise büyük ihtimalle Lazio maçını düşünerek çıkardı.

Ancak kalan dakikalarda golü Fenerbahçe değil de Akhisar Belediye Gençlik Spor bulsaydı o zaman bu değişiklikler çok konuşulacaktı. Fakat Sow’un golü her şeyi bitirdi.

Fenerbahçe iyi oynamadı. Bu oyun Lazio maçı öncesi can sıkabilir. Ancak o maçların havası farklı oluyor.

Umarım Fenerbahçe Lazio maçından iyi bir skorla ayrılır. İki takımızın da Avrupa’da çeyrek finalde olmaları ülke futbolu açısından büyük gurur.

Fenerbahçe’ye Lazio karşısında başarılar diliyorum. Ülke olarak iki takımımızla birlikte sevinmek dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..