Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Tiyatro
 

Oyuncular, Ümraniye Cezaevi'nde mahkumları izlediler

Oyuncular, Ümraniye Cezaevi'nde mahkumları izlediler
 

Geçtiğimiz günlerde Ümraniye T Tibi kapalı cezaevi mahkumlarının sergilediği  '' EMANET HAYAT '' adlı tiyatro gösterisini Anadolu yakası cumhuriyet başsavcısı ve Ümraniye cezaevi müdürüyle beraber Yeşilçamın unutulmaz oyuncusu Ahu Tuğba'da beraber izlediler.Bir mahkumun başından geçen traji komik oyun çok beğenildi.

İstanbul Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkûmlar tarafından sergilenen " EMANET  HAYAT " isimli komedi-drama türündeki oyunun ev sahipliğini kurum müdürü Mehmet Çıtak üstlendi. Oyundan önce cezaevine gelen misafirler mahkumların yaptıkları el işi eserleri ve yağlı boya tabloları gezdiler.Ömer Pınar'ın yazdığı eserin yönetmen koltuğunda Pınar Gordie oturdu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun,Yeşilçam  sinema sanatçısı Ahu Tuğba, Aktör Teoman Ayık , Oyuncu - Gazeteci Muharrem Erdemir,Zeynep gülmez,Atıf Emir Benderlioğlu,Zeynep Özyağcılar ,Suat Saçar,eski mahkûmlar, üniversite öğrencileri ve mahkûm yakınlarının katıldığı oyunda, hüküm giyen kişiler kendilerine verilen rolleri en iyi şekilde sergiledi. Bir mahkûmun başından geçen trajikomik olayları anlatan eser, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Zaman zaman izleyenleri güldüren tiyatro oyunu, bazı sahnelerde ise duygu dolu anlar yaşattı. Mahkûmların oyunculuk performansı izleyiciler tarafından alkış topladı. Etkinlik, mahkûmların yasalara ve toplumsal kurallara uymaları konusunda yardımcı olmak ve mahkumların cezaevlerinde rehabilite edilerek topluma tekrar kazandırılmasına yardımcı olma amacı taşıyor. ''EMANET  HAYAT '' adli Tiyatro oyunu YILIN İYİLİK HAREKETİ ödülüne layık görüldü. İstanbul gelişim sanat adına ödülü Analitik yasam grubu Ali Yücel Güler, Kurum müdürü ve Proje koordinatörü sayın Mehmet Çıtak'a takdim etti. Ayrıca yönetmen Pınar Gördie'nin ödülünü Türk sinemasının ve Yeşilçamın efsane ismi Ahu Tuğba takdim etti.

Çelik "Bu nadide projenin amacı kader mahkûmlarını sanatla topluma kazandırmaktır. " dedi. Cezaevlerinin artık suçluları kapatmaktan öte onları rehabilite etme görevi taşıdığını söyleyen Çıtak "Amacımız onları topluma sanatla kazandırmaktır. Bu anlamda sosyo-kültürel faaliyetlere önem veriyoruz" diye konuştu. Tiyatro oyunculuğu anlamında oynayan mahkûmları çok beğendiğini söyleyen Ahu Tuğba ise  "İlk kez böyle bir etkinliğe katıldım.Katıldığımada çok memnun oldum hepinizi alkışlıyorum.Çok iyi bir oyun sergilediniz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.Ahu Tuğba ve Teoman Ayık oyundan sonra sahneye çıkarak bütün mahkum oyuncuları yanaklarından öperek tebrik ettiler.

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..