Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Magazin
 

Oyunculuk eğitimi almayanlar daha mı doğal?

Oyunculuk eğitimi almayanlar daha mı doğal?
 

Fotoğraf: www.milliyet.com.tr


Perihan Karahan’ı tanır mısınız?

Kendisi Ankaralıdır.

Hayata orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak gözlerini açan Perihan’ın anne ve babası bir nedenle ayrılmışlar. Annesinin ikinci evliliğinden bir kardeşi var. Çalışma hayatına üniversitedeyken başlayan Karahan, Eskişehir'de turizm otelcilik okumuş.

Üniversite hayatının ardından Ankara’dan İstanbul’a, interaktif reklam hizmeti veren bir şirketin müşteri ve halkla ilişkilerde bölümünde çalışmak üzere gitmiş. Burada çalışırken oyuncu olmaya elverişli bir yapısı olduğunu söylemeleri üzerine bir ajansa kaydolmuş.

Şu anda 24 yaşında.

Oyunculuk eğitimi yok. Hiç diksiyon dersi almamış. Ama ilk reklam çekimleri başlayınca bu işten keyif aldığını hissetmiş. Yanında çalıştığı kişilerin eğitim almadığı için doğal olduğunu söylemelerine rağmen bu işin eğitimini almaya karar vermiş. İstanbul’daki bir takım akademileri araştırmaya başlamış. Tam bir karar verecekken, “Kavak Yelleri” adındaki bu dizi karşısına çıkmış.

Şimdiden bir sinema filmi teklifi almış bile. Değerlendiriyormuş. En beğendiği sanatçılar Meltem Cumbul, Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer'miş.


Milliyet muhabiri Abdullah Malkoç’un “Aslı’da yakalandı” başlıklı haberine göre, “Kavak Yelleri” dizisindeki Aslı karakteriyle dikkat çeken Pelin Karahan, şöhreti yakalayan her genç yıldız adayının yaptığı gibi tatil için geldiği Bodrum’da objektiflere yakalanmış. Sanki bir suçmuş ve çırılçıplakmış gibi bikinili yakalandığını fark ettiğinde ise havluyla kapanmaya çalışmış.

Eğitim almadıkları için doğal olduklarını düşünen bütün yıldız adayları örnek aldıkları sanatçıların hayatlarını araştırmalıdır. Belki böylelikle, hem çalıştıkları alanda daha başarılı hem de kendilerinden sonra gelecek adaylara iyi birer örnek olabilirler.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..