Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Oyunun kuralı - 1

Oyunun kuralı - 1
 

Uzman olduğunuz konuda oyunun kurallarını biliyorsunuz demektir. Sizin açınızdan bu kurallar bu oyunu bilenlerce doğru uygulanmalı, bilmeyenlercede saygı duyulmalıdır. Herkes duracağı çizgiyi, haddini bilmelidir.

Bunları söylerken kendimini birçok farklı sektörde ve alanda kuralları nasıl öğrendiğimi düşünüyorum aslında. Her zaman zor yoldan öğrendim, hayatta hiçbir şey kolay olmadı kendi adıma. Eminim benim gibi hayatın kurallarını zor yoldan öğrendiğini söyleyecek olan çoktur ama hayatın kurallarını nasıl öğrendiğiniz kimsenin umrunda değilidir ve olmayacakta. Fakat ben belki birkaç kelime ile bir şeyleri kolaylaştırabilirim hayali ile bu yazıma başlayayım;

Kural 1: Değerli bir şeyler önerdiğiniz kadar kabul görürsünüz. Şirketiniz varsa müşterileriniz için anlamlı ve kıymetli olan bir şeyleri onlara sunmalı, özel hayatınızda arkadaşlarınız sizinle beraberlerleken belki kendilerini güvende hissetmeliler, belki size güvenmeliler belkide sohbetinizden hoşlanmalıdırlar. Bunlar olmazsa onlarıda bulamazsınız. Karşıklıksız seven ve yanınızda olanlar ailenizdir çoğu zaman. Bazıları ceplerindeki para ile çevrelerinde birilerini tutarlarki para ne ince iptir kolay kopar. Bazıları ise sevgileri ve samimiyetleri ile diğerlerini çevrelerinde tutarlarki en güçlü çelik kadar sağlam bir bağdır.

Eğer gerçekten samimiyseniz bırakın gözlerinizdeki ışıltı olup kamaştırsın karşınızdakilerin gözlerini. Duruşunuzdan, tavrınızdan ve konuşmanızdan anlaşılsın yüreğinizin derinliklerindeki sıcaklığınız ve sevecenliğiniz. Sizin bırakacağınız parmak izleriniz o güzelliklerin ispatı olsun.

Kural 2. Önce pazarlamacı olun. Hayat hiç bir şeyi sizin kucağınıza getirmez. Basketbol koçumun dediğini hiç unutmam” Top sana elmez sen ona gidersin”. Bu yüzden hayattan almak istediğiniz şeyler için önce kendinizi pazarlamanız gerekir. Herşey itırmalayarak, tırnaklarınızı saplayarak edineceğinizi öğrendiğinizde ilk acı dersinizi almışsınız demektir. Heleki birde karşınızdakilerinde en az sizin kadar iyi pazarlamacı olduklarını düşünürseniz yılmadan ve usanmadan devam etmeniz gerekir. Kendi evreninizdeki insanların ilgisini çekmek için sevgi ve samimiyetinizi pazarlayarak istediklerinizi elde etmeye çalışmalısınız.

Kural 3. Güven önemlidir. Patlak tekerle, hava kaçırdığını bile bile yola çıkar mıydınız? Delik bir tekneyle denize açılır mıydınız? Çürük meyvayı içinize sinerek yiyebilir misiniz? Bir meyvanın kabuğu zedelenirse oradan çürümeye başlar. Doğadada işler güvene ve korunmaya dayalıdır. Artık bu kuralın daha fazla anlatmaya gerek kalmadı herhalde.

Kural 4. Şahsınıza münhasır olun. Konunuzda uzman, kendi dünyanızda hakim olmalısınız. Kendi oyununuzda başı çekmeniz, kendinizi özelleştirmeniz ve farklılaşmanız önemlidir. Sakın yapamayacağınızı düşünmeyin çünkü biliyorumki isterseniz ve biraz kendinizi zorlarsanız yapabilirsiniz.

Kural 5. Başarılılarla birlik olun. Başarılı ve pozitif olanlardan dersler alabilir pozitif enerjileri ile sizde kendinizi iyi hissedersiniz. Pozitif bir beyin en güçlü silahtır.

Devam edecek...

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..