Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Oyunuz hayır olsun!

Oyunuz hayır olsun!
 

Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Herşey arka arkaya yapılıyor. 2007 Temmuz ayından 2007 Ekim ayına ne kadar çok şey sığdı gündeme.
Sanki Türkiye' nin bir acelesi var. Bir oyunlar dönüyor gizli kapaklı Kapalı kapılar ardında. Anlayana aşk olsun. Fakat gidişat iyi değil gibi. Birşeyler çökme noktasına geliyor. Yine Ülkemiz karışıyor. Üretim duracak sanki. Ülkenin doğusunda silah sesleri. Batısında sessizliğe bürünmek zorunda kalacak makinalar. Ve ortaya çıkan işsizlik. Ülkenin merkezinde bir acelecilik. sanki 22 temmuz seçimleri bir şans bu hükümete. Bir daha yakalanamayacak bir şans gibi görünüyor. Çünkü herşey kendi lehlerine çevrilmeye çalışılıyor. Galiba onlarda farkında son çırpınışların. Kanatları yara alıyor. Bir daha eskisi gibi olmayacaklar galiba... Yalancının mumu yatsıya kadar misali...
Mumlar sönmek üzere... Bir karanlığa çekilir gibi bu millet. Tabi ki birilerinin desteğiyle. Yoksa bu kadar kaos sadece dışardan yapılamayacak kadar zor. Bir destek bulmuşlar kendilerine galiba... Üstelik Türkiye' nin kalbinden bulmuşlar desteği. Türk milletinin kandırılarak en yüksek mercilerine yerleşenlerden bulmuşlar desteği.
Evet işte bir dönüm noktası daha 21 Ekim 2007. Türkiye' nin üzerinde oynanan karanlık oyunlardan birinin bir perdesi daha gündemde.
Referandum... Acele edilen ve ülkemizi ecele götüren olanca perdelik oyundan sadece biri...
Ülkemizde o kadar problem varken, ne acelesi var bu perdenin gündemde olmasının. Yoksa bir oldu bittimi yapılmak isteniyor. 80 milyonluk halkımızdan kaç tanesi aydınlandı bu referandum hakkında. Devlet büyükleri çıkıp halkın anlayacağı dilden kaç defa anlattı yapılacak referandumu. Analaşılan o ki siz bizi seçtiniz biz ne yaparsak evet deyin güvenin diyorlar. Ama maalesef güvenilecek bir durum yok bu ülkede... Oğul dahi babasına güvenmezken. Milletin ruhu bunalımdayken.. Kazandığımız ve bizim olanları satmışken başkalarına... Hadi ordan be size mi güveneceğiz. Milleti açlığa sürükleyip, sonra bir torba bulgura oy toplayana, halkın gözüne baka baka yalan söyleyene. Neyinize güveneceğiz sizin?
Uzun lafın kısası 21 Ekim Pazar günü sandıkta oyunuz HAYIR olsun...
Bu ülkede dönen dolaplara artık hayır deme zamanınız geldi. Herşey geçiyor. Acele ediliyor. Bu acele neden? Gidici midir bu hükümet? Minareyi çalıp da kılıfını hazırlama çabaları gibi görünüyor.
Türkiye' nin aydınlık yüzü olun ve oyunuzu HAYIR olarak Kullanın.
Saygılarımla
Gülcan Bila

 
Toplam blog
: 30
: 659
Kayıt tarihi
: 20.06.07
 
 

1978 yılında doğdum. 1994 yılından bu güne istanbulda yaşıyorum. İş ve ünüversite hayatım birlikt..