Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Felsefe
 

Oyyy beni bir inek yedi

Oyyy beni bir inek yedi
 

Hindistan da ineğe eziyet ederseniz olmaz. Hınduların inanışlarına saygısızlık etmiş olursunuz. Türkiye'de ineğe işkence ederseniz fazla birşey olmaz, zira nihayet aslan değil inektir.

Türkiyede Başbakan için olumsuz eleştiri yaparsanız olmaz. Zira o %47 oyu temsil ediyor. %47 eleştirirse o zaman hiç olmaz. Madem ki oy verdiniz eleştirmeyeceksiniz. Eleştiriseniz ne olur? Valla en basitinden vatan haini olursunuz. O da olmazsa silivri sanığı. Eğer rahat etmek istiyorsanız Tezkan'lık yerine Bulut'luğu seçeceksiniz. Bulut olursanız ne olur? İtibarlı olursunuz. Bol maaş alır yandaş medya da önemli görev verilir size de.

Toplum öylesine koşullandırılmaya başlandı ki size öğretilenlerden farklı birşey yapmamalısınız. Yaparsanız ne olur? Buna cevabı Bir arkadaşımın yazın bir piknik anında bana anlattığı fıkra yı anlarak cevaplayayım. Arkadaşıma doktor içki içme demiş ti. Ve o gün içmedi. Ama arkasından da şu fıkrayı anlattı.

" Balıklar yavrularını serbest bırakmaya karar verdiklerinde yavrularına öğüt verir öyle serbest bırakırmış. Bakın yavrularım aman dikkatli olun. İnsan oğlu sizi yakalar, önce karnınızı yarar.Sonra sıcak bir ateşin üstüne atar. Sonra sıcak bir mideye girersiniz. Sonra üzernize serin anason kokulu bir ıslaklık gelir. Bilin ki sizi insanoğlu yemiştir." Birgün balık yakalanır. Önce karnını yararlar." balık anamın dediği "der Sonra ateşe atarlar balik yine "anamın dediği" der. sonra bir mideye girer yine "anamın dediği" der . Ve balık bekler anason kokulu serinlik gelmemektedir. Balık "Oyyy beni bir inek yedi" der.

İnek zanedilmemek için kurallara uyalım. Uymayanları uyaralım.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..