Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Özal’ın mezarı niye şimdi açılıyor!?

Hürriyet’teki haber şöyleydi: “… TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Özal'ın mezarın açılması için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı. Mezar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde açılacak. Adli Tıp Kurumu, Özal'ın kesin ölüm nedenine ilişkin inceleme yapacak.

Adlî Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy; 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının uluslararası bir heyet tarafından açılması gerektiğini söyleyip, şöyle dedi: "Bir mezarın açılmasına karar verildiğinde, ekipte yer alacak uzmanların dikkatlice belirlenmesi, ayrıca örneklerin nerede ve hangi hedefe yönelik olarak inceleneceğinin belirlenmesinden sonra bu kurum ve kuruluş temsilcilerinin, ya da tüzel kişilerin mezar açımı sırasında çalışmalara katılmasının sağlanması gerekir.

Çünkü örnekleri çalışacak olanlar, ne şekilde örnek alınacağı kararına katılmadıkları takdirde, daha sonra burada yapılan eksiklikleri öne sürerek, çalışmalarının sonuç vermediğinden söz edebilir. Bu nedenle, sorumluluğa ortak olmaları baştan sağlanmalıdır…”

O dönemi yaşamayan gençlerimiz için açıklayalım, Turgut Özal kimdir: 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal; 1927 yılında Malatya’da doğdu. Üniversiteden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Sonra ABD’de ekonomi dersleri aldı. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra kurulan Bülent Ulusu Hükümetine, ‘Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı’ olarak atandı… (Zati böyle görevlere getirilenlerin hemen hepsi de, her ne hikmettense ABD’nin patates mühürlü onayı ile geliyorlar ya…)

1982 yılında bu görevinden istifa etti. 1983 yılında Anavatan Partisi'ni kurdu ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde, parti seçmesini her zaman çok iyi bilen (!) aziz halkımız tarafından, çiçeği burnundaki partisine çok büyük oy verilmesi üzerine, hükümeti kurmakla görevlendirildi. Böylece, Türkiye'nin 19. Başbakanı oldu. 1987 yılında yapılan seçimler sonrasında tekrar hükümeti kurdu ve Başbakan olarak görev yaptı.

(Bankerlere soydurduğu insanlarımız ve ekonomik olarak belini kırdığı “Orta Direk” mensupları dışında, çok sevilirdi. Özellikle de kocalarına devlet ihaleleri verilen “Papatyalar” tarafından, Cumhurbaşkanı olana kadar hep el üstünde tutuldu… Ölümünden sonra ise, ailesinin çevresindeki bu sadık dostları (!) dağılıverip, yüzlerine bile bakmaz oldular ya, neyse…)

31 Ekim 1989'da TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı olarak seçildi ve 9 Kasım 1989 tarihinde bu görevine başladı. 17 Nisan 1993 tarihinde geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle, görevi sırasında kalp yetmezliğinden vefat ettiği raporlara geçti…

Ancak, yıllar sonra eşi sayın Semra Özal ve çocukları, Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğünü, ellerinde güçlü deliller olduğunu iddia ettiler. Ve bu sancılı tartışma, 1993 yılından beri süregelmekte idi… Şimdi sormazlar mı adama;

-- Yıl 2012… Tam 19 yıldır bu araştırma neden yapılmadı?

-- AKP iktidarı da 10 yıldır devam ediyordu ya, neden şimdi!? Niye bu olay birden akıllarına geldi? Bunun araştırmasını yapmaktaki esas amaçları ne ola ki?

-- Kritik yerel seçimler yaklaşıyor; gündem yaratarak, kıyıda - kenarda kalmış Özal oylarına göz kırpmak mı istiyorlar da, “Mal Bulmuş Mağribi Gibi” ondan mı sahiplendiler acaba?

-- Bu araştırmayı, defalarca sınıfta kalmış ve artık halka güven vermeyen ‘Adlî Tıp Kurumu’ uzmanları yanında, neden ‘uluslararası tarafsız araştırmacılar’ da dahil edilmiyorlar?

Bekleyip göreceğiz; bu araştırmadan da tavşan mı çıkacak, kuş mu çıkacak? Çıkacak sonuç, merhum Özal’ı geri mi getirir, yoksa birilerinin değirmenine su mu taşır, göreceğiz? Bizdeki kanaat ise şudur: “İktidarın istediği bir sonuçla karşılaşabilir ve bu sonuç da tartışmalı şekilde yine orta yerde ‘muamma, faili meçhul’ olarak kalabilir?”

Sakin KOŞAR…

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..